Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, despre epidemie: Un val, dacă nu te ia, te mișcă doi metri. Cred că noi ne-am mișcat un pas

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comparat joi, într-un interviu la Digi24, epidemia de coronavirus cu un val care „dacă nu te ia, te mișcă doi metri mai încolo”. El i-a acuzat pe managerii spitalelor că nu s-au pregătit din timp cu echipamente.

  • Aceasta pandemie a fost o provocare pentru toti, minister, administratii locale, cetateni, managementul spitalelor (...) In conditiile in care in China incepea in decembrie o epidemie, cred ca spitalele mari ar fi trebuit sa fie oarecum pregatite. Ma refer la manageri in general, fiecare are un plan de achizitii in care isi asigura necesarul de medicamente, materiale sanitare. Un manager slab mereu va acuza subfinantarea. Un manager bun stie sa dramuiască
  • Ce se va schimba dupa epidemie? Un val, daca nu te ia, te miscă doi metri mai incolo. Cred ca pe noi ne-a miscat un pas mai incolo. Dupa ce trece pandemia, am in plan sa evaluam fiecare unitate sanitara in parte.
  • DSP-urile trebuie sa le incadram cu specialisti. Avem acum putini epidemiologi si medici, asta a facut sa ajungem unde suntem acum, anchete epidemiologice efectuate defectuos, au scos la iveala un deficit de specialisti. DSP-urile trebuie reevaluate si completate cu personal de specialitate. Trebuie sa punem mai des DSP-urile la controale.
  • Noi suntem pregatiti pentru o patologie moderat-severa si suntem pregatiti sa facem fata la numarul de cazuri pe care il avem acum. In acest moment putem gestiona cazurile pe care le avem.
  • Avem doua saptamani grele, urmand ca dupa trei saptamani sa vedem efectul celor doua saptamani, ca agresivitate. Sper sa nu creasca violent sa nu avem acel varf ascutit care va sufoca spitalele.

Vezi si: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea: României nu îi este permis ceea ce le este permis statelor dezvoltate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.