Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul sănătăţii din Danemarca: 'Danezii vaccinaţi vor primi o doză de supra-rapel'

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

În Danemarca, unde restricţiile adoptate pentru a combate pandemia de coronavirus au fost anulate la începutul lunii septembrie, autorităţile sanitare vor oferi tuturor rezidenţilor care au fost deja vaccinaţi posibilitatea de a se imuniza cu o doză suplimentară a unui ser anti-COVID-19, a anunţat vineri ministrul danez al Sănătăţii, relatează AFP.

"Avem un plan pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Danezii vor fi invitaţi să o primească la şase luni şi 14 zile după a doua doză", a anunţat la televiziunea publică DR ministrul sănătăţii din această ţară, Magnus Heunicke.

Unul dintre premianţii Uniunii Europene în privinţa campaniei de vaccinare anti-COVID-19, regatul Danemarcei a lansat în luna septembrie, la fel ca alte ţări, o campanie de administrare a dozelor de supra-rapel care îi vizează pe rezidenţii din categoriile cele mai vulnerabile, în urma scăderii eficacităţii vaccinurilor administrate în prima parte a acestui an.

Agenţia Naţională de Sănătate din Danemarca a anunţat vineri că îi invită de acum pe rezidenţii de peste 65 de ani şi pe angajaţii din sănătate să se vaccineze cu a treia doză, la şase luni şi jumătate după cea de-a doua.

"Calendarul vaccinării cu supra-rapel este crucial. Vrem să începem cu această doză suplimentară înainte ca oamenii să se îmbolnăvească şi să dezvolte forme grave de COVID-19", a precizat directorul adjunct al agenţiei, Helene Probst, citată într-un comunicat.

Pentru ceilalţi rezidenţi danezi, care vor primi la rândul lor o doză suplimentară "în cele din urmă", intervalul dintre ultimele două doze ar putea fi "mai lung", a adăugat Helene Probst.

La începutul lunii octombrie, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat generalizarea dozelor de supra-rapel pentru toate persoanele adulte, potrivit Agerpres.ro.

Conform datelor transmise de autorităţile sanitare daneze, 86,2% dintre rezidenţii de peste 12 ani din această ţară au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 85,4% au fost vaccinaţi cu schemă completă.

Totodată, 2,2% dintre cei 5,8 milioane de locuitori ai Danemarcei au primit deja şi doze de supra-rapel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.