Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, în Elveția, alături de reprezentanți din Niger, Zimbabwe, SUA, India, Brazilia! USR: 'Sistemul sanitar românesc geme din lipsă de personal'

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent în perioada 3-5 aprilie la Forumul Global în domeniul Resurselor Umane în Domeniul Sănătății, desfășurat la sediul OMS din Elveția, alături de reprezentanți din țări precum SUA, India, Brazilia, Niger, Zimbabwe.  De cealaltă parte, partidul USR – prin vocea deputatului Emanuel Ungureanu – se arată revoltat de acest lucru și menționează lacunele din sistem, amintind de cazul antrenorului de baschet care a murit recent.

Anunțul Ministerului Sănătății

„Eficiența investitițiilor în sistemele de sănătate este posibilă numai prin asigurarea de resurse umane calificate în toate regiunile! E timpul să acționăm!

Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a participat în perioada 3-5 aprilie la Forumul Global la nivel înalt în domeniul Resurselor Umane în Domeniul Sănătății, desfășurat la sediul OMS din Geneva.

Forumul reprezintă o continuare a eforturilor comunității internaționale de rezolvare a asigurării resurselor umane în sănătate, declarația comună semnată la București de 50 de state membre ale OMS Europa fiind un jalon important pentru atingerea acestui obiectiv.

Adoptarea de către România în anul 2022 a primei Strategii Multianuale pentru Dezvoltarea Resurselor Umane pentru Sănătate și în 2023 a Planurilor Sectoriale de Acțiune pentru Dezvoltarea Forței de Muncă în Sănătate 2023-2030 cu asistență tehnică din partea OMS, a fost apreciată de participanți ca un model în regiune.

Ministrul Sănătății a participat la panelul de nivel înalt al sesiunii "Educație și ocuparea forței de muncă în domeniul sănătății", alături de reprezentanți din SUA, India, Brazilia, Niger, Zimbabwe în cadrul căruia au avut loc discuții cu privire la mecanismele de corelare a educației din domeniul sănătății cu evoluțiile din piața muncii şi cu nevoile curente ale pacienților. De asemenea, a fost dezbătut modul prin care diferitele sectoare trebuie să colaboreze pentru a educa, integra în piața muncii și menține o forță de muncă sustenabilă în domeniul sănătății. România este una dintre țările care a preluat inițiativa rezolvării acestei probleme la nivel european.

Principiile Declarației de la Bucureşti pentru Resursa Umană în Sănătate, document internațional de referință în acest domeniu, vor fi puse în practică de statele membre ale Regiunii OMS Europa după adoptarea rezoluției destinată acestui domeniu, în luna octombrie în Kazahstan”, transmite Ministerul Sănătății, într-o postare pe Facebook.

Ce reclamă deputatul Emanuel Ungureanu (USR)

„INCREDIBIL! Rafila, ministrul-turist, oferă lecții de Sănătate pentru Zimbabwe , în Elveția!

Rafila ne-a transmis astăzi, din Elveția de la întâlnirea cu prietenii lui de la OMS, la care le-a dat 26 de milioane de euro pe consultanță, că România este un model în privința resurselor umane în Sănătate.

Nu este o glumă.

Priviți imaginea, Rafila, cel mai leneș ministru al Sănătății din istoria României, oferă lecții despre eficiența sistemului de sănătate românesc unei doamne din Zimbabwe sau Niger.(foto 1)

Între timp, sistemul sanitar românesc geme din lipsă de personal și ofer doar 3 exemple: la Spitalul Județean Buzău nu există linie de gardă pe Cardiologie, zilele trecute a murit un antrenor de baschet pentru că Ambulanța din Focșani a venit fără medic, în județul Covasna este un singur oncolog la 50.000 de locuitori.

Putem adăuga sute de exemple. În condițiile acestea, ministrul Sănătăţii Rafila merge în Elveția și oferă lecții de Sănătate Publică în domeniul resurselor umane pentru țări din Africa...

PS: ca bătaia de joc a lui Rafila să fie totală, pe site-ul Ministerului Sănătății au fost postate acum câteva ore poze cu Rafila rânjind fericit în timp ce românii mor pe capete în spitale care colcăie de infecții nosocomiale! "E timpul să acționăm " scrie Rafila, cât cinism...(foto 2)”, a spus Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Rafila a fost și în Cuba

Ministrul Sănătății a fost într-o vizită de lucru și în Cuba. Emanuel Ungurenau a fost o voce critică și atunci și a reclamat astfel de vizite. Ministrul Sănătății spunea la vremea respectivă că nu are ce să i se reproşeze, pentru că "nu a fost un lucru făcut pe cont propriu", mergând să semneze "un acord bilateral în domeniul sănătăţii", după ce Guvernul României a semnat un memorandum cu această ţară. El a susținut că a "folosit oportunitatea legată de un congres internaţional" la care au participat 30 de miniştri ai sănătăţii, inclusiv doi din UE, în afară de el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.