Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii intervine după protestele iscate de criza de imunoglobulină din România. Mesaj către pacienţi

FACEBOOK Vlad Mixich
protest ministerul sanatatii

Primele doze de imunoglobulină vor ajunge în această lună la pacienți, l-au asigurat, miercuri, producătorii pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, în cadrul unei întâlniri la care au participat și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, anunţ de PROPORŢII privind Institutul Cantacuzino. Fifor vrea redenumirea şi relocarea institutului

"În timpul întâlnirii, s-a stabilit o strategie comună în ceea ce privește aprovizionarea cu imunoglobulină a pieței din România, pe termen scurt și lung, luând în calcul inclusiv modificarea cadrului legislativ pentru aceste produse, dacă este necesar. Unul dintre producătorii prezenți la întâlnire l-a asigurat pe ministrul Sănătății că primele 900 de flacoane de imunoglobulină pentru tratarea sindroamelor de imunodeficiență primară vor fi livrate pe piața din România în această lună, urmând ca o nouă tranșă de 3.000 de flacoane să fie asigurată în luna ianuarie a anului viitor. Mai mult, un alt producător care a ales să părăsească piața din România în luna mai 2016 și-a anunțat intenția de a reveni", informează Ministerul Sănătății într-un comunicat remis presei.

Câteva zeci de persoane au protestat, marţi, în faţa Ministerului Sănătăţii, reclamând lipsa de pe piaţă a imunoglobulinelor, situaţie semnalată de pacienţi de mai mult timp.  Instituţia a transmis ieri că ministrul Florian Bodog, care s-a întâlnit cu parinţii copiilor afectaţi de deficienţa de imunoglobulină, a cerut o întâlnire cu firmele producătoare pentru a găsi soluţii de aprovizionare şi pentru a verifica dacă aceste companii au respectat legislaţia privind procedurile de aprovizionare. Bodog susţinea ieri că va vorbi cu omologul său din Bulgaria pentru a verifica dacă acolo există stocuri, potrivit NEWS.RO.

“Este o situaţie care se regăseşte în spaţiul european, motiv pentru care voi discuta subiectul la Consiliul miniştrilor care se va organiza la începutul lunii decembrie la Bruxelles. Exportul paralel şi înştiinţările din ce în ce mai dese ale companiilor privind problemele de producţie se transformă într-o situaţie de sănătate publică nu numai în România”, a declarat ieri Bodog.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi RUPE TĂCEREA. Ce spune şefa DNA despre corupţia din sănătate - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.