Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, VESTE de ultimă oră pentru studenții care susțin rezidențiatul

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat la Iaşi că lista finală cu numărul de locuri pentru rezidenţiatul din acest an va fi anunţată duminică, după ce la sediul ministerului va avea loc în cursul dimineţii o nouă şedinţă tehnică pe acest subiect.

“Săptămâna viitoare va fi repartiţia mare, când absolvenţii vor şti în care centru universitar vor fi repartizaţi. În această după-amiază (sâmbătă după-amiază – n.r.) este o şedinţă la Centrul de Resurse Umane, condusă de secretarul de stat, iar mâine dimineaţă (duminică dimineaţă – n.r.) vom avea şedinţă la minister şi probabil tot mâine vor fi afişate“, a explicat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, conform News.ro.

Citește și: PLANUL PNL, direct în Parlament: cum vrea Guvernul Orban să DECAPITEZE conducerea ASF

Victor Costache a spus că multă lume se întreabă dacă examenul de rezidenţiat trebuie menţinut şi în anii următori, el precizând că “este important să avem un examen centralizat şi corect pentru toată lumea, întrucât se învaţă de pe aceeaşi materie“.

El a mai spus că a iniţiat un dialog cu rectorii UMF în privinţa conţinutul materiei de la rezidenţiat şi că “este mult loc de mai bine“.

“Propunerea noastră esta ca în perioada care urmează, nu pot spune dacă de la anul, dar cu siguranţă va fi, să poată fi implementată atât în facultate, cât şi pentru examenul de rezideţoat o materie unică.

Propunerea noastră este să folosim cărţi internaţionale, care sunt traduse şi actualizate în limba română. Sunt şi cărţi publicate de profesorii noştri ce pot fi surse suplimentare. Este important să avem la nivelul ţării o materie uniformă. Trebuie să fim predictibili, s-o înveţe de pe băncile şcolii, s-o înveţe la examenul de licenţă, la rezidenţiat. Să nu schimbăm trei rânduri de cursuri, asta a fost drama generaţiei noastre. Cred că am învăţat de pe patru seturi de cărţi, adică facultate, licenţă, rezidenţiat, nu mai spun examenul de specialitate“, a declarat Ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.