Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, vești bune după ultimul bilanț COVID-19: 'Ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de măsuri de relaxare'

Captura TV
Nelu Tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că duminică s-a înregistrat cel mai mic număr de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 pe 24 de ore de la începutul pandemiei.

"124 de cazuri noi este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Avem şi cel mai mic număr de cazuri în terapie intensivă, 160, ceea ce ne certifică că suntem pe panta descendentă, urmând ca noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o", a spus Nelu Tătaru, duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Opțiunile PSD dacă moțiunea de cenzură va trece de Parlament: 'Astea sunt cele două pe care le luăm în calcul'


Întrebat cum e gestionat pachetul de măsuri de relaxare care se va aplica de la 1 iunie, astfel încât numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 să nu crească, Nelu Tătaru a răspuns: "Îl gestionăm cu precauţie, cu aceeaşi precauţie. Fiecare măsură de relaxare aduce după sine şi un risc de o creştere a unei transmiteri comunitare". El a adăugat că dacă se respectă măsurile de prevenţie, atunci trendul descendent al epidemiei va continua mai departe.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că românii se pot aştepta la un alt pachet de măsuri de relaxare din 15 iunie. "Evaluarea pe o perioadă de 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică (...) având un rezultat pozitiv, ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de măsuri (de relaxare n.r.)", a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, duminică, faptul că alte 124 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost înregistrate de la ultima informare şi că la ATI sunt internaţi 160 de pacienţi, la fel ca în raportarea din ziua precedentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.