Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opțiunile PSD dacă moțiunea de cenzură va trece de Parlament: 'Astea sunt cele două pe care le luăm în calcul'

psd sigla

PSD are în vedere două opţiuni în cazul în care moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună va trece în Parlament, un guvern politic, format din majoritatea care a votat moţiunea, sau un guvern de uniune naţională, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Lucian Romaşcanu.

"În mod normal, există opţiuni, să fie desemnat un prim-ministru din partea coaliţiei de atunci, care va vota moţiunea, şi să formeze un guvern politic sau să existe propunerea unui guvern de uniune naţională. Astea sunt cele două pe care le luăm în calcul, noi lucrăm deja şi la program economic şi la program social, la un program complet de guvernare, dar având în vedere că alegerile sunt foarte aproape, probabil cea mai bună variantă va fi un guvern de uniune naţională care să pregătească aşa cum trebuie aceste alegeri", a declarat Romaşcanu, în conferinţa de presă susţinută duminică.

Întrebat despre varianta ca actualul premier, Ludovic Orban, să rămână interimar pe funcţie până după alegeri, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis care nu ar agrea decât un guvern liberal, Romaşcanu a răspuns că "ar putea rămâne interimar şi domnul Orban, ceea ce nu ar fi benefic nimănui".

Unde au fost surprinși Klaus Iohannis și soția sa Carmen pentru prima dată de la ridicarea restricțiilor


"Eu sper ca domnul Iohannis să înţeleagă că lucrurile trebuie să intre în normalitatea pe care şi-o doreşte toată lumea. Dumnealor au luat guvernarea cu un partid de 20% în Parlament, sigur, împreună cu PMP, PMP-ul este şi el la guvernare în acest moment, să nu uităm acest lucru. (...) Totuşi, legea, bunul simţ, litera şi spiritul spun că majoritatea trebuie să decidă guvernarea. Eu sper ca domnul Iohannis, cel puţin pentru aceste câteva luni câte mai sunt până la alegeri, să înţeleagă că nu este nevoie de un guvern politic, ci este nevoie de un guvern care să aşeze aşa cum trebuie alegerile din anul acesta", a declarat Romaşcanu.

Întrebat dacă PSD a purtat discuţii cu şeful statului pe tema unui nou guvern, având în vedere "apariţia în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora preşedintele Iohannis ar dori schimbarea în toamnă a componenţei actualului guvern sau chiar a întregului guvern", Romaşcanu a răspuns că nu ştie de "discuţii cu preşedintele".

"Acum, dacă intrăm în sfera scenariilor, poate că există o explicaţie care să ducă în această direcţie şi a apariţiei acestei poze în spaţiul public (fotografia făcută într-un birou din Palatul Victoria în urma căreia premierul şi câţiva miniştri au fost amendaţi pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise - n.r.). E evident că domnul Iohannis nu este mulţumit de acest guvern (...) Dânsul este legat de acest guvern, este guvernul dumnealui, l-a menţionat peste tot, deci răspunderea pentru actul de guvernare îi revine şi dumnealui în aceeaşi măsură. Dacă vrea să-l schimbe cu un alt guvern liberal incompetent, nu ştiu dacă va avea voturile necesare în Parlament", a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.