Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Securității din Bosnia-Herțegovina dorește să facă schimbări legislative pentru a trimite mai mulți militari la granițele țării

serbia croatia bosnia muntenegru slovenia kosovo

Ministrul Securității din Bosnia-Herțegovina, Dragan Mektic, a anunțat că dorește să facă schimbări legislative pentru a permite trimiterea mai multor militari la granițele țării, în încercarea de a împiedica intrarea migranților, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Plănuiesc să inițiez o serie de modificări legislative care vor permite trimiterea de militari pentru a ne proteja granițele”, a declarat Dragan Mektic.

„Am devenit victime colaterale ale problemelor Uniunii Europene. Nu vom permite ca Bosnia-Herțegovina să devină un punct atractiv pentru migranți. Uniunea Europeană a eșuat”, a adăugat Mektic.

Citește și: Fiat Chrysler a raportat un profit sub aşteptări în al doilea trimestru al acestui an

De asemenea, ministrul Securității așteaptă un acord de la Comisia Europeană care să permită trimiterea militarilor Frontex ai Uniunii Europene la granița Bosniei pentru a ajuta cu problema migranților.

Bosnia-Herțegovina este traversată de sute de mii de migranți, în drumul lor spre țările de pe teritoriul Uniunii Europene. În prezent, autoritățile sunt nevoite să cazeze aproximativ 5.000 de migranți.

Peste 9.000 de persoane din Asia și Africa de Nord au ajuns în Bosnia-Herțegovina din Serbia și Muntenegru de la începutul anului 2018. Aproximativ 3.000 dintre aceștia au cerut asistență doar în ultima lună.

Citește și: Cel puțin 100 de persoane au decedat, iar alte 78 au fost rănite, în urma unei serii de atentate sinucigașe comise în orașul sirian Sweida

Țara are o populație de aproximativ 3.5 milioane de oameni și doar două centre oficiale de primire a refugiaților, ceea ce îngreunează procedura de primire a migranților.

Oficialii asociației Crucea Roșie au protestat împotriva condițiilor rele în care sunt ținuti zeci de mii de migranți, acuzând Guvernul că nu reușește să le ofere protecție și le încalcă drepturile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.