Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiat Chrysler a raportat un profit sub aşteptări în al doilea trimestru al acestui an

profit

Fiat Chrysler a raportat, miecuri, un profit sub aşteptări în al doilea trimestru al acestui an, pe fondul unei performanţe mai mici în China, aspect ce a dus la modificarea previziunilor anuale şi la scăderea acţiunilor companiei, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor raportate de companie, veniturile calculate înainte de aplicarea dobânzilor ţi a taxelor pentru intervalul aprilie-iunie a fost cu 11% mai mici - echivalentul unei scăderi de 1,99 miliarde de dolari.

"Cele mai mare provocări cu care ne confruntăm şi cu care, sincer, vom continua să ne confruntăm ... sunt toate concentrate pe China", a declarat Mike Manley, noul director general executiv, numit în funcţie cu doar câteva zile în urmă.

"Cererea chineză a scăzut în trimestrul de dinaintea tăierii unor taxe la import din luna iulie, ceea ce a dus la creşterea cheltuielilor cu stimulente şi la o creştere a stocurilor de autovehicule nevândute care au afectat în special Maserati", a mai precizat Mike Manley.

Citește și: Irlanda ar susține Marea Britanie dacă Londra ar solicita prelungirea perioadei pentru negocierea termenilor privind ieșirea din UE

Potrivit noului director general al companiei, stocurile de maşini ake Fiat Chrysler pentru zona Asia-Pacific au crescut de la 98 de zile, la 129 de zile.

Rezultatele au dus la o scădere a valorilor acţiunilor companiei de 8,3% la bursa din Milano, la ora 12:22 GMT.

De asemenea, au dus la o ajustare a previziunilor anuale iniţiale. Acestea indicau un profit de 125 de miliarde de euro, acum arătând între 115 şi 118 miliarde de euro.

Publicarea raportului a venit în aceeaşi zi în care a fost anunţat şi decesul fostului director general executiv al companiei Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, datorită unor complicaţii apărute în urma unei operaţii la umărul drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.