Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul sirian de Externe: 'Sancțiunile americane interzic Siriei accesul la orice, inclusiv la medicamente'

M. C.
siria

Ministrul sirian de Externe, Faysal Mikdad, a avertizat că gravitatea cutremurului este exacerbată de sancțiunile occidentale care împiedică furnizarea de ajutor umanitar.

"Sancțiunile americane interzic Siriei accesul la orice, inclusiv la medicamente", a declarat Mikdad pentru Al Mayadeen TV. Cel mai înalt diplomat sirian a făcut apel și la președintele american Joe Biden, amintindu-i că Damascul "[a] deschis punctele de trecere a frontierei pentru a permite ca ajutorul umanitar să ajungă în zonele controlate de grupurile armate". "Ajutoarele care ajungeau în zonele deținute de grupurile armate erau vândute oamenilor", a spus el. "Au planificat astfel încât ajutorul să ajungă doar la grupurile armate și teroriști, iar Siria este gata să permită ca ajutorul să ajungă în toate regiunile cu condiția ca acesta să nu ajungă în mâinile teroriștilor."

Mikdad a subliniat, de asemenea, că sancțiunile occidentale asupra Siriei "au înrăutățit și mai mult dezastrul", adăugând că "situația este foarte grea și, indiferent de cantitatea de ajutor trimisă în Siria, aceasta are nevoie de mult mai mult". "Ajutorul din Europa nu are nevoie de o cerere și de birocrație, deoarece ajutorul umanitar nu este supus sancțiunilor... în conformitate cu legile internaționale, așa că aceasta nu este o scuză", a declarat oficialul sirian cu privire la politizarea de către statele occidentale a catastrofei care a zguduit Siria și Turcia în această săptămână. "Siria a avut de suferit din cauza standardelor duble, în ciuda faptului că există numeroase țări în contact cu Damascul prin canale secundare", a adăugat Mikdad.

Ajutorul internațional pentru Siria a început să intre în țară la 7 februarie, când primul avion iranian care transporta ajutor umanitar a aterizat pe Aeroportul Internațional din Damasc. Printre alte state din Asia de Vest și Africa de Nord care au livrat deja ajutoare în Siria se numără Irak, Iordania, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Egipt și Tunisia. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că până la 23 de milioane de persoane ar putea fi afectate de cutremurul care a lovit Turcia și Siria la 6 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.