Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul spaniol de Externe - Alegerile sunt unica soluţie posibilă pentru Venezuela

captura video Facebook
venezuela, revolutie

"Alegerile" sunt "unica soluţie posibilă" pentru depăşirea crizei în Venezuela după autoproclamarea miercuri a lui Juan Guaido drept "preşedinte" interimar, a declarat joi ministrul spaniol de externe Josep Borrell, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"Situaţia s-a schimbat radical. Există morţi, a existat o acţiune violentă. Nu putem fi aşa cum eram înainte de ziua de ieri", a declarat Borrell în faţa presei la Madrid.

"Trebuie să evităm ca lucrurile să se înrăutăţească şi aceasta necesită, fără nicio îndoială, un proces de intervenţie pentru a garanta unica ieşire posibilă care sunt alegerile", a adăugat el, referindu-se la poziţia europeană exprimată miercuri seara şi refuzând să spună dacă Spania este în favoarea unei recunoaşteri a lui Juan Guaido.

"Avem o opinie, dar nu este locul de a o exprima într-o conferinţă de presă", a insistat el, afirmând că "în acest moment, cel mai important este să se meargă spre alegeri".

"Trebuie să lucrăm cu Uniunea Europeană pentru a vedea în ce manieră, dar este evident că va trebui să existe contacte cu regimul venezuelean", a spus ministrul, adăugând:"Credeţi că asta se face ignorând realitatea? Realitatea este ceea ce este, trebuie lucrat în funcţie de ea".

Afişând prudenţă, ministrul spaniol a ţinut să amintească că în Venezuela există 200.000 de cetăţeni spanioli şi "pentru noi, aceasta este important".

Şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, a invitat în numele statelor membre să fie ascultată "vocea" poporului din Venezuela şi a cerut alegeri "libere", fără a urma în acest stadiu SUA, care l-au recunoscut pe Juan Guaido ca "preşedinte". Acesta, şef al legislativului de la Caracas, s-au autoproclamat miercuri "preşedinte" interimar al Venezuelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.