Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu: Prefer ca fiul meu să meargă la rugby profesionist decât la fotbal

Click
Roxana Maracineanu

Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a declarat, într-o emisiune a postului RMC, că mai degrabă şi-ar îndruma fiul să joace rugby decât fotbal, informează lequipe.fr, citat de news.ro

"Fiul meu de 5 ani joacă fotbal în fiecare sâmbătă şi pot să vă spun că este extraordinar ceea ce trăim pe un teren în ceea ce priveşte diversitatea, copiii, această relaţie extraordinară cu educatorii", a spus Maracineanu.

Dar din cauza numeroaselor incidente care au avut loc pe stadioanele din Franţa de la începutul sezonului, ea a precizat că preferă ca fiul ei să meargă la rugby profesionist decât la fotbal.

"E adevărat că de fiecare dată când merg pe stadion ca ministru, îmi spun cu bucurie că mai bine îmi îndrum copilul la rugby decât la fotbal. Şi e păcat", a adăugat fosta înotătoare de origine română.

După incidentele petrecute duminică seară la meciul Olympique Lyon - Olympique Marseille, Mărăcineanu a afirmat că nu are "încredere în relaţiile pe care cluburile le stabilesc cu grupurile lor de suporteri".

"Aici trebuie să progresăm, pentru că suporterii unui club fac parte din echipa profesionistă şi trebuie luaţi în considerare şi trataţi, inclusiv cu abuzurile lor, în primul rând de către clubul în cauză", a explicat ea.

Roxana Mărăcineanu va participa, în calitate de Ministru al Sporturilor, la o întâlnire cu Gerald Darmanin, ministrul de Interne, şi cu autorităţile fotbalistice.

"Aşteptăm ca fotbalul francez să vină cu propuneri", a mai spus ea.

Partida Olympique Lyon – Olympique Marseille, din Ligue 1, a fost suspendată, duminică seară, după ce mijlocaşul Dimitri Payet de la oaspeţi a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună. Incidentul a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

Meciul de duminică este al doilea întrerupt definitiv în Ligue 1 în acest sezon şi tot al doilea în care sunt implicaţi Olympique Marseille şi Dimitri Payet.

La 22 august, partida de la Nisa, disputată pe Stadionul Allianz Riviera, între echipa locală şi Olympique Marseille a fost întreruptă în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.