Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sporturilor explică cum vor fi aduși în țară, rugbiștii români blocați în Africa de Sud

Inquam Photos / George Calin
parlament, audieri, Eduard Novak, Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunțat că ține legătură cu sportivii români blocați în Africa de Sud din cauza restricțiilor impuse după apariția noii variante a virusului. Sportivii și ceilalți români vor ajunge în România cu alte zboruri sau cu o cursă specială, a spus Novak.

Ministrul Sporturilor a anunțat pe Facebook care este stadiul procedurilor făcute de statul român pentru evacuarea românilor blocați în Africa de Sud, informează News.ro.

„Sunt de ieri în contact strâns cu echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului, dar și cu premierul și cu ministrul afacerilor externe. Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i aducă acasă atât pe "zimbri", cât și pe ceilalți români aflați în aceeași situație la Pretoria. Deocamdată, se fac demersuri pentru prelungirea vizei de ședere, dacă va fi cazul, precum și a cazării”, a explicat ministrul Sporturilor.

Eduard Novak a mai spus că în cazul în care nu vor fi găsite zboruri de linie, în Africa de Sud va fi trimisă o aeronavă din România.

„Situația lor se va rezolva și vom avea curând detaliile, dar vă pot asigura că toți vor reveni în deplină siguranță. Dacă nu se va identifica o altă variantă de zbor, vom trimite o aeronavă special pentru a-i aduce acasă. Niciunul dintre ei nu a fost testat pozitiv, ceea ce e o veste la fel de îmbucurătoare”, a precizat Eduard Novak.

36 de cetățeni români, printre care se află și sportivii, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocați în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricțiilor impuse după apariția noii variante a virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.