Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul sud-coreean al Unificării va vizita în această săptămână biroul de legătură cu Nordul

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Ministrul sud-coreean al Unificării, Kim Yeon-chul, va vizita în această săptămână biroul de legătură cu Nordul într-un moment de răcire a relaţiilor dintre cele două state vecine şi marcat de recentul test nord-coreean de armament, transmite EFE potrivit Agerpres.

Kim Yeon-chul va efectua miercuri prima vizită din mandatul său la biroul inaugurat în septembrie anul trecut în localitatea nord-coreeană Kaesong, iar acolo oficialul se va întâlni cu personalul sud-coreean (circa 25 de funcţionari), a confirmat marţi pentru EFE un purtător de cuvânt al ministerului.

Vizita intervine într-un moment de distanţare maximă între cele două Corei după summitul eşuat de la Hanoi.

Cea mai bună dovadă în acest sens, scrie EFE, este că nord-coreenii nu au mai participat, după eşecul summitului de la finalul lui februarie, la niciuna din cele 10 reuniuni intercoreene care ar fi trebuit să se desfăşoare în fiecare vineri la biroul de legătură.

În capitala vietnameză, dialogul privind denuclearizarea Coreei de Nord s-a blocat din nou.

Phenianul a pledat pentru un proces gradual de denuclearizare însoţit de ridicarea treptată a sancţiunilor, ceea ce Washingtonul, care doreşte o dezarmare totală şi imediată, a considerat şi consideră ca fiind inacceptabil.

De atunci, regimul nord-coreean şi-a sporit presiunea asupra SUA şi Coreei de Sud, cu o înăsprire a tonului şi cu lansarea, la finalul săptămânii, a mai multor rachete, între care se pare şi rachete balistice cu rază scurtă.

În timp ce Seulul a criticat lansarea, apreciind că aceasta încalcă acordul militar intercoreean semnat în septembrie, Phenianul a afirmat că testul este un răspuns la exerciţiile comune ale trupelor sud-coreene şi americane care, potrivit regimului, încalcă de asemenea pactul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.