Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul sud-coreean de Externe: Al doilea summit dintre Donald Trump și Kim Jong-Un 'trebuie să ofere rezultate concrete în ceea ce privește denuclearizarea'

Gulf News
trump kim

Al doilea summit dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, programat pentru finalul lunii februarie, trebuie să „ofere rezultate concrete în ceea ce privește denuclearizarea”, a declarat Kang Kyung-wha, ministrul sud-coreean de Externe, citat de Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Articulații sănătoase, indiferent de vârstă. Alimentele care fac minuni în acest domeniu

Ministrul de Externe al Coreei de Sud a declarat în cadrul Forumului Economic Davos că cei doi lideri „trebuie să facă pași importanți pe drumul denuclearizării”, pentru a ajunge la stabilitate în Peninsula Coreeană, în conformitate cu așteptările internaționale.

Kang Kyung-wha a avut o întâlnire oficială cu omologul său japonez Taro Kono la Davos, în cadrul căreia s-a discutat despre viitorul summit dintre Statele Unite și Coreea de Nord.

Taro Kono a fost de acord cu rezultatele concrete cerute de omologul său sud-coreean, menționând faptul că Japonia dorește comunicare și coordonare cu oficialii sud-coreeni în ceea ce privește negocierile de denuclearizare.

Donald Trump și Kim Jong-Un s-au întâlnit pentru prima dată în luna iunie în Singapore. În cadrul summitului, cei doi lideri au decis începerea procesului de denuclearizare a Peninsulei Coreene, care nu a înregistrat însă un progres semnificativ.

Președintele american s-a întâlnit vineri cu negociatorul nord-coreean pe probleme de denuclearizare Kim Yong Chol. În urma întâlnirii, oficialii de la Casa Albă au anunțat că următorul summit dintre Donald Trump și Kim Jong-Un va avea loc la finalul lunii februarie.

Detaliile organizării summitului continuă să fie negociate, deși Statele Unite se confruntă cu o criză, din cauza blocajului guvernamental parțial. Momentan nu a fost decisă locația exactă a summitului, dar Vietnamul a fost considerat un candidat principal.

Oficialii vietnamezi nu au fost informați momentan de posibilitatea găzduirii summitului dintre Donald Trump și Kim Jong-Un, dar consideră că Vietnamul are capacitatea de a găzdui o întâlnire de acest gen.

„Este la latitudinea Statelor Unite și Coreei de Nord să decidă locația și momentul summitului”, a declarat Le Thi Thu Hang, ministrul de Externe al Vietnamului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.