Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Tîlvăr, vizită în Qatar; discuţii despre instruirea militară în comun, schimbul de informaţii şi tehnologii de apărare

angel tilvar

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a efectuat, în perioada 12-14 martie, o vizită oficială în Statul Qatar, la invitaţia viceprim-ministrului şi ministrului de stat pentru apărare al statului Qatar, dr. Khalid bin Mohamed Al Attiyah, cei doi oficiali discutând despre dezvoltarea cooperării în domeniul instruirii în comun, schimbului de informaţii şi noi tehnologii pentru apărare, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis miercuri, stadiul şi perspectivele de cooperare în domeniul apărării, inclusiv colaborarea statului Qatar cu Alianţa Nord-Atlantică, au constituit temele întrevederii.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii referitoare la situaţia de securitate internaţională, cu provocări fără precedent în privinţa arhitecturii de securitate euroatlantice şi globale.

Ministrul român al Apărării a arătat că războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact atât asupra securităţii şi stabilităţii Europei, cât şi a Orientului Mijlociu, evidenţiind măsurile pe care ţara noastră le-a luat pentru gestionarea consecinţelor acestuia. El s-a referit, în acest context, la sprijinul acordat refugiaţilor ucraineni sau pe linia facilitării exportului de grâne din Ucraina.

De asemenea, oficialul român a apreciat rolul pe care Qatarul îl are în cadrul unor procese importante de soluţionare a conflictelor din Orientul Mijlociu şi Africa.

Totodată, cei doi oficiali au reiterat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar şi au subliniat importanţa unui cadru juridic bilateral de cooperare în domeniul apărării, care să permită dezvoltarea de proiecte ample viitoare.

În marja întrevederilor oficiale, delegaţia română a participat la prezentarea capabilităţilor militare din cadrul Academiei de Securitate Naţională a Statului Qatar, ale Centrului de Instruire Întrunită pentru Luptă şi ale Centrului Forţelor pentru Operaţii Speciale, mai precizează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.