Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Tineretului şi Sportului a discutat cu preşedintele FRF despre găzduirea unor meciuri de la Cupa Mondială din 2030

www.gsp.ro
Arena Națională

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a avut o întâlnire cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în care au discutat despre pregătirea unei candidaturi comune pentru găzduirea unor meciuri de la Cupa Mondială din 2030, informează News.ro.

„Ministrul tineretului şi sportului a avut joi o întâlnire informală cu Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Discuţiile, care au durat mai bine de o oră, s-au axat pe proiectele de dezvoltare ale fotbalului din eşaloanele inferioare, mai ales la nivel de copii şi juniori, dar şi din zonele rurale, pe competiţiile zonale, pe fotbalul feminin şi pe modul în care FRF şi MTS ar putea coopera şi a-şi uni resursele pentru extinderea eficientă a accesului copiilor şi tinerilor la acest sport, numărul 1 ca popularitate în România. Bogdan Matei şi Răzvan Burleanu au discutat apoi şi despre proiectele de anvergură care privesc fotbalul de mare performanţă, organizarea meciurilor din cadrul EURO 2020, dar şi pregătirea unei candidaturi comune pentru găzduirea unor meciuri de la Cupa Mondială 2030”, se arată într-un comunicat al MTS.

Bogdan Matei este convins că odată cu organizarea unor partide de la Campionatul European din 2020, România va demonstra că este capabilă să organizeze competiţii de mare anvergură: „Este prima întâlnire pe care o am cu preşedintele Burleanu. Vreau în primul rând să-l felicit pentru că a reuşit în ultimii ani să dezvolte atât de mult fotbalul din România, fără să beneficieze de sprijin financiar de la bugetul statului. Am avut o discuţie deschisă şi ne-am asigurat reciproc de întreaga disponibilitate de a ne sprijini şi de a lucra la proiecte comune. EURO 2020 se apropie cu paşi repezi şi sunt convins că FRF, împreună cu celelalte instituţii ale statului, va reuşi din nou să demonstreze celor de la UEFA şi întregii lumi că România este capabilă să organizeze competiţii de o asemenea anvergură”.

Citește și: Atacantul sârb Aleksandar Prijovic a părăsit clubul PAOK Salonic și va juca la Al Ittihad

La sfârşitul anului trecut, Federaţia Română de Fotbal preciza, într-un comunicat, că nu a fost solicitată pentru a contribui la iniţierea candidaturii comune ale României, Greciei, Bulgariei şi Serbiei la organizarea Cupei Mondiale din 2030, intenţie reiterată şi la întrunirea cvadrilaterală de la Belgrad din 22 decembrie.

În documentul citat, federaţia afirma că nu se cunosc cerinţele de candidatură pentru Cupa Mondială din 2030, însă, pe baza celor valabile pentru CM-2026, România nu ar putea contribui la organizarea competiţiei decât cu Arena Naţională, singurul stadion care are peste 40.000 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.