Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Tineretului şi Sportului le recomandă cluburilor de fotbal să intre în izolare: 'Mi-aş dori să încerce să se protejeze'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ionuț Stroe

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, la Digi Sport, că vestea cazurilor de coronavirus descoperite la FC Dinamo este una îngrijorătoare şi face ca sportul să devină “un mic focar”. El a precizat că le recomandă cluburilor să ia în calcul varianta cantonamentului cu izolare pentru încheierea campionatului în condiţii de siguranţă, relatează News.ro.

Citește și: Mircea Lucescu, suspect de Coronavirus: i-a vizitat pe jucătorii echipei Dinamo cu o zi înaintea anunţului că sunt pozitivi

“Este o ştire îngrijorătoare, pentru că descoperirea acestor cazuri aduce o îngrijorare, pentru că transformă din păcate sportul într-un mic focar. Le urez celor de la Dinamo multă sănătate. Aş recomanda cluburilor, dacă vor să termine această competiţie într-un mod sigur, să se gândească la acel cantonament cu izolare. Poate ar fi o măsută ca să se protejeze sănătatea tuturor. Mi-aş dori să încerce să se protejeze ca să aducem acest număr al cazurilor către zero. Niciodată nu am avut vreo intervenţie abruptă. Să respectăm regulile care sunt în momentul de faţă în vigoare”, a spus Stroe.

El a menţionat că vestea cazurilor de coronavirus de la Dinamo a venit într-un moment în care el încerca relaxarea anumitor măsuri pentru anumite competiţii, sporturi indoor unde riscul este redus. “Şi în plan internaţional se planifică lucrul ăsta. Este vorba de sporturi ca halterele, scrima, tenis de masă, tir. Evident că aceste competiţii indoor pot fi reluate cu anumite norme, cu animite reguli şi atât timp cât federaţiile, stafurile sunt responsabili. Avem din ce în ce mai multe cazuri, trebuie să acţionăm urgent şi să privim cu detaşare şi înţelegere situaţia. Am primit propuneri de la federaţii, le vom înainta ministerului şi vom lucra la proceduri. Dacă le putem sau nu debloca, decizia este influenţată de evoluţia covid-ului la noi. Depindem de evoluţia acestei pandemii la nivel global şi nu vrem să riscăm nimic”, a adăugat ministrul. Dinamo Bucureşti a anunţat în această dimineaţă Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) că şase jucători au fost confirmaţi pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, efectuat în această săptămână pentru toţi componenţii lotului, staff tehnic, medical şi administrativ din cadrul echipei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.