Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Tineretului şi Sportului: 'Sportul este cel mai bun ambasador pe care îl are o naţiune'

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, susţine necesitatea încurajării sportului de performanţă, pe motiv că acesta este "cel mai bun ambasador" al unei naţiunii.

El a declarat, vineri, la Botoşani, că sportul românesc trebuie readus "acolo unde a fost cândva".

"Sper ca ordonanţa de urgenţă de modificare a Legii sportului să vină în sprijinul sportului şi să încurajăm sportul de performanţă şi în acelaşi timp şi sportul de masă. Trebuie să conştientizăm că în momentul de faţă sportul este cel mai bun ambasador pe care îl are o naţiune şi sportivii de performanţă sunt nişte exemple şi modele de urmat, pentru că şi societatea are nevoie de ei. În spatele unui sportiv de performanţă sunt ani de muncă, unii şi-au sacrificat tinereţea, profesionalism, determinare, motivare, seriozitate şi dragoste de ţară. În ultimii ani cea mai mare bucurie ne-au adus-o sportivii. Ei ne-au scos în stradă, dar de bucurie", a afirmat Dunca, potrivit Agerpres.

Citește și: Halep, ridicată ÎN SLĂVI în presa internațională: Marile publicații, ELOGII la adresa româncei

În acelaşi timp, el a anunţat că salariile angajaţilor din sistemul de sport şi tineret se vor majora, de la 1 iulie, cu 20%. Ministrul Dunca susţine că salariul mediu din instituţiile subordonate MTS va ajunge la 2.900 de lei.

"Am reuşit, acum două zile, printr-o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cu ministrul Olguţa Vasilescu şi ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, să mărim cu 20% salariile angajaţilor din subordine, undeva în jur de 2.900 lei. Vreau să spun că în cadrul MTS, din tot aparatul, 51-52% aveau salariul minim pe economie. Nu poţi să ceri performanţă de la un antrenor care are 1.500 lei, nu are sâmbătă, nu are duminică. Atunci când au cantonament trebuie să aibă grijă de sportivi şi atunci a trebuit să găsim o modalitate şi am reuşit acest lucru", a adăugat Dunca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.