Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor anunță o lovitură fără precedent dată de România către Ucraina: Este linia roșie!/ Video

Agerpres
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că România s-a opus categoric cererii Ucrainei, care au solicitat să includă canalul Bîstroe în rețeaua de transport european. Grindeanu a spus că aceasta este o linie roșie peste care România nu poate trece și refuză solicitarea Ucrainei.

”Am urmărit subiectul Bîstroe, unii îmi ziceau că nu trebuia să ies, că sunt putinist, că sunt nu știu cum. Eu am trimis la MAE documentele, pentru că ei se ocupă cu relațiile internaționale.

Erau peste 6 metri adâncime. Nu știu dacă în acest moment mai sunt 6 metri, dar din ceea ce am văzut eu nu mai sapă în prezent.

Atunci am ieșit câțiva și am cerut să ne așezăm la masă și să discutăm. Le-am cerut să navigheze pe Sulina, singurul canal navigabil.

Ucrainenii, inclusiv la Galați, au cerut în mod oficial să fie inclus Bîstroe în rețeaua europeană de transport. Noi am transmis poziția României și am spus că nu suntem de acord. Eu vă spunem că nu ne-am dat acceptul și nici nu ni-l vom da, am conștientizat atât SUA, cât și Comisia Europeană că asta este o linie roșie peste care nu se poate trece.”, a spus Sorin Grindeanu, la Prima News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.