Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul transporturilor dă asigurări că termenele pentru Centura Bacăului nu vor fi întârziate 'sub nicio formă'

Agerpres
Razvan Cuc

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a spus, miercuri, că lucrările la Centura Bacău, care face parte din Autostrada Moldova, va fi finalizată la termen, în ciuda discuțiilor iscate în ultimele zile.

„Cine îl cunoaște pe domnul Umbrărescu, știe cum își desfășoară activitatea. (...) Umbrărescu are stipulat în contractul colectiv de muncă faptul că muncitorii lucrează doar trei săptămâni pe lună. Luni seara m-am deplașat la șantier, la ora 6 seara, utilajele lucrau. Dânsul va lucra în ture duble, dar nu va sista lucrările, așa este stipulat în contractul colectiv de muncă. (...) Dacă aveam prezumția că nu-și desfășoară activitatea, nu m-aș fi dus să-l girez. (...) Termenele sub nicio formă nu vor fi întârziate”, a afirmat Răzvan Cuc, miercuri, într-o emisiune la TVR 1, relatează Mediafax.

Citește și: Florin Susanu va fi noul director general al TAROM (surse)

Ministrul Transporturilor a susținut că deja lucrările la Centura Bacău sunt la 10% din stadiul fizic, respectiv au fost decopertați 16 kilometri la regim de autostradă și cinci foreze, care au lucrat neîncetat, au fost aduse la fața locului.

Termenul de execuție pentru această lucrare este de 24 de luni și 9 luni pentru proiectare, dar proiectarea a fost finalizată într-o lună, potrivit ministrului Transporturilor.

Lucrările la varianta ocolitoare Bacău au început la 15 martie, în aceeași zi în care un omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a inaugurat, simbolic, singurul metru de autostradă din Moldova. Ulterior presa a relatat despre întreruperea lucrărilor, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a caraterizat aceste relatări drept informații false.

Miercuri, antreprenorul Spedition UMB a anunțat că muncitorii de pe șantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău sunt liberi în perioada 21 – 26 martie, iar de marți, 26 martie, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 7:00, precizează compania de drumuri.

„Precizăm că în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv. Pe perioada încetării activității în șantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite. Reamintim că lucrările au început în data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decât prevedea contractul. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că Spedition UMB a accelerat faza de proiectare și a predat proiectul tehnic în trei luni, deși contractul semnat cu CNAIR la sfârșitul anului trecut prevedea 6 luni pentru această fază”, arată CNAIR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.