Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor doreşte realizarea a trei proiecte în România

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că doreşte realizarea a trei proiecte: Autostrada Braşov – Făgăraş, o autostradă spre sudul litoralului şi continuarea magistralei de metrou M5 care să traverseze Bucureştiul de la est la vest.

Cătălin Drulă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că un proiect important pe care doreşte să-l realizeze este Autostrada Braşov – Făgăraş.
“A13 Braşov – Făgăraş, acest sector între Braşov şi Făgăraş, a făcut parte din Autostrada Transilvania şi a fost cumva abandonat undeva în sertare de 10 ani să spunem şi aş vrea să-l scoatem de acolo şi să îl facem pentru că traficul cere acest sector şi ajută şi Moldova, ajută şi zona Braşovului, ajută şi sudul ţării, e un coridor important de conectare. Am spus doar Braşov - Făgăraş pentru că Sibiu - Făgăraş este deja aproape finalizat studiul de fezabilitate în derulare de cinci ani şi acolo lucrurile sunt mai avansate”, a explicat ministrul Transporturilor.

Guvernul Cîţu şi-a pus poliţiştii în cap - 'Caravana protestelor' porneşte de la Baia-Mare spre București

El a afirmat că un alt proiect este realizarea unei autostrăzi spre sudul litoralului, care să ocolească staţiunile aglomerate.
“Un alt proiect este continuarea Autostrăzii A4 spre sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud ca ocolitoare a Constanţei să continue peste Canalul Dunăre Marea Neagră, să treacă pe la vest de Lacul Techirghiol şi să ajungă cel puţin în prima fază cel puţin până în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate. Avem o fază avansată, un studiu de fezabilitate acolo, numele nu e chiar clar la ce se referă, se numeşte Alternativa Techirghiol. E un obiectiv important pe care îl vom urmări să lansăm acest proiect pentru că are beneficii importante şi trebuie construit”, a menţionat ministrul Transporturilor. â
El a mai afirmat că doreşte şi continuarea magistralei de metrou M5.
“În ceea ce priveşte reţeaua de metrou, cea mai importantă linie, Linia M5, continuarea magistrale M5 de la Eroilor, acel sector care a fost deschis între Drumul Taberei şi Eroilor, mai departe spre centrul Capitalei, la Universitate şi de acolo la Iancului şi Pantelimon. Această magistrală est-vest care traversează Capitala, similară magistralei existente M2 care e de la nord la sud, ar ajuta enorm în termen de trafic care să meargă în subteran şi să decongestionăm ce este la suprafaţă. Aş vrea să facem o reprioritizare a proiectelor, să nu construim linii de metrou în zone unde traficul e mai mic, densitatea populaţia este mai scăzută şi să facem liniile care sunt cele mai importante pentru oraş”, a explicat Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.