Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Turismului a făcut ANUNŢUL: Ce se întâmplă cu românii blocaţi în străinătate. Nereguli de PROPORŢII găsite la agenţia Omnia

captura
Mircea Titus Dobre

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, susţine că românii plecaţi în vacanţe cu agenţia Omnia nu întâmpină probleme: pentru un grup din Thailanda s-a găsit soluţia repatrierii, însă, spune el, mulţi dintre turişti au reuşit să-şi plătească singuri cazarea. Ministrul susţine că nu există în prezent nicio reclamaţie.

Citeşte şi: O nouă LOVITURĂ pentru Catalonia: Pierderi de peste un MILIARD de euro după 'războiul' cu Spania - VIDEO

"Ieri m-am deplasat la agenţia OMNIA pentru a debloca această situaţie. Vorbim de grupuri foarte mari de turişti şi excursii la o distanţă destul de mare. Avem în Malaezia un tur de 10 zile cu retur în 20.10, nu avem probleme. În Israel un tur de 5 zile cu retur în 21.10 , aici turiştii îşi plătesc cazarea personal, dar nu ştim încă contravaloarea. În Indonezia la fel, am discutat cu ghidul. Israel - 7 zile cu plecare pe 17.10 şi retur 23.10. Din 43 de persoane au plecat doar 20 şi îşi plătesc singuri cazarea în valoare de 350 de euro de persoană. Egipt 9 zile, cu retur în 23.10 - 39 de persoane. Pentru că această contravaloare nu a fost achitată de companie, o să plătească fiecare cetăţean cazarea de 200 de euro de persoană. În Thailanda e un caz mai delicat. Este un grup de 47 de persoane care au plecat pe 9.10 cu retur pe 26.10. Dânşii aveau plecare la Phuket, trebuiau să meargă în Malaezia, mai departe în Singapore. Am discutat cu ghidul, cu domnul preşedinte ANAT şi s-a mers pe o soluţie de avarie: să rămână în Phuket. Pe 23.10 se găseşte un transport către Singapore şi de acolo să se întoarcă înapoi în Romania. Situaţia dânşilor e foarte bună, toată lumea este ok. Nu mai avem niciun fel de reclamaţie până la acest moment.", a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre într-o conferinţă de presă.

Ministrul susţine că inspectorii au efectuat recent un control la agenţia de turism Omnia. Neregulile care au ieşit la iveală, spune ministrul, erau minore.

"Vreau să vă spun că ministerul Turismului începuse un control la aceasta companie pe 6.09. Nu am găsit propriertarul şi i-am facut o invitaţie la minister pentru data de 8.09. Nu s-a prezentat nimeni. Pe data de 5.10 s-au prezentat colegii mei şi au dat o amendă contravenţională de 2000 de lei, pentru că nu avea registru unic de control şi licenţa în original la sediul agenţiei de turism. Pe data de 17.10 trebuia să se prezinte la sediul ministerului.", a povestit ministrul.

Citeşte şi: Mare ATENŢIE la ce postaţi pe Facebook! O botoşăneancă a fost sancţionată de judecători cu 20.000 de lei

Însă controlul efectuat ieri a relavat situaţia gravă în care se află în prezent compania.

"Ieri, la agenţia de turism, când ne-am deplasat acolo cu o echipa de control, am observat că agenţia mai avea în conturi aproximativ 30.000 de euro. Băncile s-au autosesizat şi au blocat conturile. Activitatea companiei trebuie să meargă mai departe şi băncile au fost de acord în condiţiile în care se prezintă o adresă oficială din partea directorului economic al companiei. Situaţia companiei este destul de gravă.

În urma analizei făcute cu departamentul vânzări pot să vă spun că în perioada 17.10 - 31.12.2017 sunt 433.139 euro încasaţi, aproximativ 202 clienţi care trebuiau să plece în excursii. Nu se mai poate. Compania nu mai are aceşti bani, ei nu mai există. Fac un apel către oamenii care au pachete achiziţionate să nu mai plece, chiar dacă au biletele de avion plătite pentru că acele cazări nu sunt achitate.  În anul 2018 sunt vândute pachete în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru 8500 de clienţi, persoane fizice şi juridice. Ne gândim şi până acum cred că este cea mai mare pagubă realizată de o agenţie de turism. E un lucru grav, cu toate că din punct de vedere al activităţii, totul funcţiona foarte bine." , a conchis ministrul.

Citeşte şi: Sute de şoferi au devenit PIETONI peste noapte. MII de sancţiuni după o acţiune de AMPLOARE a poliţiştilor de la Rutieră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.