Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Ţuţuianu, solicitare de URGENŢĂ în cazul Institutului Cantacuzino. Ce a cerut ministrul

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, le-a solicitat reprezentanţilor Institutului Cantacuzino ca până joi să îi transmită necesităţile legate de spaţiu, de personal şi de dezvoltare, anunţă, marţi, Ministerul Apărării Naţionale, precizând că în viitoarea şedinţă de Guvern ministrul Ţuţuianu va propune un proiect de act normativ pentru preluarea institutului în subordinea ministerului, în viitoarea şedinţă de Guvern.

Citeşte şi: Florin Jianu (CNIPMMR) lansează acuzaţii BOMBĂ: 'Guvernul NU mai are bani...'

Conform sursei citate, Adrian Ţuţuianu a vizitat luni Institutul Cantacuzino, unde s-a întâlnit cu personalul acestuia şi s-a interesat de principalele nevoi şi cerinţe ale acestei unităţi medicale.

"În principal, au fost analizate nevoile de spaţiu şi de personal, precum şi necesităţile viitoare de dezvoltare. Ministrul Ţuţuianu a dispus primirea de răspunsuri concrete până joi, 7 septembrie. Adrian Ţuţuianu îl va informa pe premierul Mihai Tudose despre activităţile viitoare ale institutului, după definitivarea cadrului legal, şi va propune un proiect de act normativ pentru preluarea institutului în subordinea ministerului, în viitoarea şedinţă de Guvern", spun reprezentanţii Ministerului Apărării, într-un comunicat de presă transmis marţi dimineaţă.

Ei susţin că principalele preocupări ale MApN referitoare la Institutul Cantacuzino vor fi reabilitarea spaţiilor, dotarea liniilor de producţie şi pregătirea producţiei propriu-zise.

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, în urmă cu două săptămâni, miniştrilor Sănătăţii şi Apărării Naţionale ca în maximum o lună să facă toate demersurile necesare pentru ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea MApN, ministrul de resort, Adrian Ţuţuianu, afirmând că deja specialiştii direcţiei medicale din subordinea sa au făcut o evaluare prealabilă şi urmează ca în trei săptămâni să propună un act normativ prin care institutul să devină unitate militară.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, declara, recent, că, în urma trecerii Institutului Cantacuzino în subordinea MApN, acesta ar putea produce vaccinuri în doi ani, fiind necesară alocarea anual a 25 de milioane de euro pentru revitalizarea Institutului, bani care vor fi asiguraţi de la bugetul statului şi din venituri proprii.

Întrebat de ce era nevoie de trecerea Institutului Cantacuzino la MApN, Adrian Ţuţuianu a răspuns că Ministerul Apărării este singurul care poate să reasigure revitalizarea Institutului, iar el este "o mână mai fermă".

Citeşte şi: Adrian Năstase, mesaj de SUSŢINERE pentru Tudorel Toader, critici dure pentru contestatarii legilor justiţiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.