Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean al Apărării dezvăluie cele mai grave pierderi din război: Vârful zilnic de morți și răniți

oleksei reznikov

Armata ucraineană a suferit cele mai mari pierderi în luna mai, când a avut până la 100 de morți și 300-400 de răniți pe zi, a declarat ministrul Apărării din Ucraina, Oleksi Reznikov.

"Cel mai mare vârf al pierderilor noastre a fost în luna mai", a declarat el într-un interviu acordat serviciului ucrainean al BBC, publicat vineri. "În luna mai, într-adevăr, până la 100 de băieți, din păcate, au murit, iar până la 300-400 au fost răniți".

Potrivit acestuia, atunci când președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și consilierul șefului său de cabinet, Mihail Podolyak, au vorbit despre pierderile armatei ucrainene în iunie, ei se refereau la datele din luna mai.

Reznikov a refuzat să ofere informații actualizate despre pierderi în cadrul interviului. Joi, adjunctul său, Anna Malyar, a declarat că numărul soldaților ucraineni morți este un secret de stat care nu poate fi făcut public în condițiile legii marțiale.

Anterior, Reznikov dăduse deja estimări privind pierderi zilnice de 100 de persoane ucise și până la 500 de răniți. În Ucraina, au fost exprimate și alte estimări: de exemplu, Podolyak a vorbit despre 200 de morți pe zi, iar șeful facțiunii partidului de guvernământ Servitorul Poporului, David Arakhamia, despre 200-500.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.