Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba: Moldova a acceptat şi a început un dialog direct cu marionetele Rusiei, Ucraina nu va repeta greşelile

osce.com
Dmitro Kuleba

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a spus că, la soluţionarea conflictului din Donbas, Ucraina nu va repeta greşelile pe care Moldova le-a făcut în reglementarea problemei transnistrene.

După cum relatează Infotag, el a menţionat acest lucru în articolul său pentru Foreign Affairs, transmite Știri.md.

În special, Kuleba a exclus posibilitatea unor "concesiuni unilaterale către Moscova".

"De exemplu, Moscova cere de multă vreme Kievului un dialog direct cu Doneţk şi Lugansk, două regiuni ocupate de ruşi din estul Ucrainei.

Ucraina a respins întotdeauna această cerere din motive evidente: Rusia este parte la conflict şi nu-i vom permite să se poziţioneze ca mediator", a spus Kuleba.

El a subliniat că "experienţa istorică arată că cererea de negocieri directe cu autorităţile ocupante ar satisface puţin probabil Rusia".

El a amintit că, "după escaladarea conflictului armat din regiunea transnistreană a Moldovei în 1992, Moscova i-a cerut Chişinăului să poarte un dialog direct cu Tiraspolul, cu participarea sa în rol de mediator".

"Moldova a acceptat şi a început un dialog direct cu marionetele Rusiei, în speranţa că acest pas va ajuta la rezolvarea conflictului şi la restabilirea integrităţii teritoriale.

În 1994, Moldova a făcut încă o încercare de a promova o reglementare, proclamând oficial că nu va face parte din blocuri militare şi renunţând la mişcarea către aderarea la NATO.

Care a fost rezultatul acestor concesii? Trei decenii de conflict "îngheţat" şi nicio reglementare. Armata şi armamentul rusesc încă rămân în regiunea transnistreană a Moldovei", a amintit Kuleba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.