Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean de externe: Ne dorim ca alegerile din Republica Moldova să fie fără amestecul din partea Rusiei

Moldova UE steaguri

Ucraina speră că alegerile parlamentare din 11 iulie vor avea loc în Moldova "deschis, democratic, în condiţii de concurenţă şi fără amestecul din partea Rusiei", a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în cadrul unei întâlniri de la sfârşitul săptămânii trecute cu omologul său moldovean Aureliu Ciocoi, scrie știri.md

Miniştrii de externe ai celor două ţări au discutat şi despre posibilitatea recunoaşterii reciproce a actelor de identitate (buletine de identitate) pentru a facilita circulaţia cetăţenilor celor două ţări.

Pentru prima dată această problemă a fost abordată în decembrie, în timpul primei vizite oficiale a preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu la Kiev.

"Miniştrii au convenit să organizeze consultări pentru a accelera încheierea unui acord privind recunoaşterea reciprocă a cărţilor de identitate pentru a facilita traficul între ţări. De asemenea, au discutat despre implementarea proiectelor de infrastructură", spune mesajul.

Potrivit MAEIE, Aureliu Ciocoi şi Dmytro Culeba "au salutat decizia recentă a autorităţilor din cele două ţări privind recunoaşterea reciprocă a certificatelor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, care facilitează călătoria cetăţenilor din ambele ţări, în special vara".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.