Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ungar care atacă frecvent România a fost prins cu MINCIUNA: Spunea că 'lucrează' la rezolvarea crizei din Belarus, dar era pe iahtul unui miliardar

Fotografii apărute în presă cu un ministru al cabinetului premierului ungar Viktor Orban pe un iaht croat, în plină pandemie de COVID-19, în timp ce susţine că lucrează pentru rezolvarea crizei din Belarus, au suscitat polemică în Ungaria marţi, potrivit AFP.

Site-ul de informare Atlatszo.hu a publicat marţi fotografii cu ministrul de externe, Peter Szijjarto, în vacanţă la bordul unei nave luxoase, afirmând că acestea au fost făcute duminică în largul coastei Adriaticii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

Or, în aceeaşi zi, ministrul Szijjarto, un apropiat al premierului Viktor Orban, postase pe reţelele de socializare de pe telefon fotografii cu el, în costum, spunând că lucrează pentru a aduce o contribuţie ungară la rezolvarea actualului impas politic de la Minsk.

'Szijjarto a minţit spunând că lucrează la birou, în timp ce se afla în vacanţă pe un iaht luxos al unui miliardar', a reacţionat opoziţia socialistă într-un comunicat.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’

Aceste dezvăluiri de presă, conform opoziţiei socialiste, ridică întrebări cu privire la angajamentul diplomatic real al Ungariei, care spunea săptămâna trecută că 'este interesată ca deciziile europene să fie luate pe baza dialogului şi să nu obstrucţioneze viitoarele relaţii între UE şi Belarus'.

Aceste fotografii ridică de asemenea semne de întrebare cu privire la legăturile dintre ministrul ungar de externe şi proprietarul iahtului, Laszlo Szijj, al patrulea cel mai bogat om din Ungaria, câştigător al unor contracte publice, potrivit Atlatszo.hu.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

În acelaşi timp, opoziţia evocă faptul că premierul Viktor Orban i-a încurajat pe unguri să-şi petreacă vacanţa acasă pentru a reduce riscul de contaminare cu noul coronavirus. În plus, ţările europene le-au recomandat cetăţenilor lor să nu meargă în Croaţia din cauza numărului de contaminări înregistrat acolo, potrivit AFP.

Într-o reacţie, un funcţionar al Ministerului de Externe ungar a declarat, pe Facebook, că Szijjarto era 'în vacanţă în timp ce lucra', regretând o atingere adusă vieţii private.

Citește și: Ministrul Transporturilor: Vă dăm o veste bună: am semnat astăzi contractul

Parlamentul European a declanşat în 2018 o procedură care ar putea duce la sancţiuni împotriva Ungariei pentru nerespectarea valorilor Uniunii Europene. Printre motivele evocate figurează 'nereguli grave' şi 'conflicte de interese' în atribuirea contractelor publice, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.