Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ungar de externe acuză atitudinea de 'guvernator' a ambasadorului SUA

g4media.ro
Peter Szijjarto

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto i-a reproşat vineri ambasadorului SUA la Budapesta, David Pressman, că desfăşoară o "propagandă de război" şi încearcă să împingă statul ungar în războiul din Ucraina, deşi Ungaria face parte dintr-o "majoritate globală pro-pace", relatează agenţia MTI, conform Agerpres.

Ambasadorul Pressman "primeşte un A+ (nota maximă în universităţile americane n. red.) în propagandă de război", a reacţionat vineri ministrul ungar de externe, răspunzând la o conferinţă de presă unei întrebări legate de afirmaţiile diplomatului american.

"Vreau să spun foarte clar: un ambasador este un ambasador, nu un guvernator", i-a transmis mai departe Szijjarto ambasadorului SUA. "Ambasadorul Pressman spune că ar trebui să ne concentrăm pe război (...), aceasta reiese clar de asemenea din postările şi declaraţiile sale (...) Dar noi vrem pace, nu război", a adăugat ministrul ungar.

În timpul unei vizite în zona de frontieră cu Ucraina, unde s-a întâlnit joi cu refugiaţi ucraineni veniţi în Ungaria, David Pressman şi-a manifestat "îngrijorarea" faţă de "aprofundarea legăturilor între Ungaria şi Rusia într-un moment în care, dimpotrivă, ele trebuie limitate" ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

De asemenea, ambasadorul american i-a transmis premierului conservator ungar Viktor Orban că ar trebui să combată Rusia, nu ideologia progresistă "woke". "În timp ce ar trebui să ne concentrăm pe războiul fierbinte de lângă noi, alţii se concentrează pe altceva, pe războaie false, războaie culturale", a mai spus ambasadorul SUA, făcând aluzie la premierul ungar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.