Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ungar de Externe: Politica externă a Ungariei este concentrată pe economie

Peter Szijjarto si Lavrov

Politica externă a Ungariei este concentrată pe promovarea intereselor economice ale ţării şi pe atragerea cât mai multor investiţii străine în perioada următoare, a declarat miercuri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto la o întâlnire cu ambasadorii ungari, transmite MTI.

Potrivit lui Szijjarto, politica externă concentrată pe economie a dat Ungariei un avantaj competitiv unic. Când vine vorba de "competiţia globală pentru redistribuirea capacităţilor", Ungaria se poate baza pe o reţea pan-globală, a adăugat ministrul de Externe, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SCENE INCREDIBILE în Germania: Un român rupt de beat, aproape dezbrăcat, a circulat pe suportul de biciclete al unui autocar

În perioada pandemiei, marile corporaţii şi-au redus operaţiunile de producţie, iar unele dintre ele ar putea să îşi restructureze şi să îşi eficientizeze operaţiunile după criză, a mai spus Szijjarto. Aceasta reprezintă o oportunitate uriaşă pentru Ungaria, care se va strădui să convingă astfel de companii să îşi mute operaţiunile aici, a apreciat oficialul ungar.

Szijjarto a cerut corpului diplomatic să continue să susţină în mod activ interesele Ungariei şi ale cetăţenilor ungari adăugând că diplomaţii din organismele internaţionale trebuie să fie informaţi de interesele Ungariei iar orice decizie care contravine acestor interese ar trebui să fie respinsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.