Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Viorel Ilie: Este necesară o mai bună comunicare şi o mai bună conlucrare între ministere

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorel Ilie

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, susţine că există unele întârzieri în avizarea proiectelor de lege şi consideră că este necesară o mai bună comunicare şi o mai bună conlucrare între ministere. "Mă preocupă programul aprobat, priorităţile legislative pe care fiecare minister le are. Am prezentat în şedinţa de guvern de ieri (n.r. joi) premierului o astfel de situaţie, am discutat cu colegii mei miniştri şi am căzut de acord ca luni dimineaţă să primească fiecare în detaliu parcursul legislativ al fiecărei iniţiative. Sunt multe iniţiative care sunt în diverse stadii - fie în consultare publică, fie în avizare interministerială, fie în avizare generală şi sper ca având această situaţie fiecare ministru să dispună. Am convenit ca într-o perioadă imediat următoare să provoc o întâlnire cu toţi secretarii de stat care se ocupă de relaţia cu Parlamentul şi de avizări în general pentru a face grupuri de lucru şi a scurta aceste termene", a afirmat ministrul, vineri, Viorel Ilie, la Parlament.

Întrebat dacă sunt întârzieri faţă de programul de guvernare, Viorel Ilie a spus: "Sunt întârzieri motivate de faptul că circuitul de avizare, aici trebuie să lucrăm să vedem dacă acele avize care vin de la fiecare minister în parte să vină într-un timp mai scurt sau unele chiar să vină în timpul solicitat, pentru că sunt şi depăşiri de termene. Trebuie să privim în ansamblu lucrurile pentru că e vorba de foarte multe proiecte de legi, iar aparatul de lucru în ministere este acelaşi. De exemplu, ministerul Justiţiei trebuie să dea aviz pe aproape toate proiectele de legi. Toată lumea cere în regim de urgenţă acel aviz, ori acel aviz trebuie să fie corect şi fundamentat foarte bine. Au fost estimări mult prea optimiste în acest program şi timpul în care poate fi implementat", conform Agerpres.

El a adăugat că se încearcă încadrarea în termenele stabilite. "Voi avea o discuţie cu fiecare minister în parte, vom vedea ce probleme sunt legate de aceste întârzieri şi cum vor putea fi ele eliminate. Sunt proiecte de legi care trebuiau să între în Parlament în prima sesiune legislativă, dintre ele multe nu vor mai intra pentru că au fost incluse în pachete de legi, altele s-a convenit să se vină cu ele în următoarea sesiune", a mai spus ministrul.

Referitor la evaluarea sa şi a ministerului pe care îl conduce, Viorel Ilie a susţinut că nu i s-a cerut niciun raport scris şi nu crede că este cazul. "Scris nu am dat niciun raport nimănui şi nu cred că este cazul.(...) Eu nu ştiu să îmi fi cerut cineva o autoevaluare în scris", a afirmat ministrul. Întrebat care sunt problemele din domeniul său de activitate, ministrul a spus: "O mai bună comunicare şi o mai bună conlucrare între ministere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.