Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrului Natalia-Elena Intotero, discuții la nivel înalt cu membri ai Guvernului emiratez

MRP
Natalia Intotero

O delegație condusă de ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut convorbiri cu înalți demnitari din cadrul Guvernului din Emiratele Arabe Unite, în cadrul unei vizite de lucru în Dubai. Vizita are în prim-plan dezvoltarea de proiecte în domeniul dialogului inter-cultural și al păstrării și afirmării identității naționale.

 

Din delegația română mai fac parte Mădălin Voicu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, precum și subsecretarul de stat MRP Victor Ionescu. Demnitarii sunt însoțiți de E.S. Adrian Măcelaru, Ambasadorul României în Emiratele Arabe Unite, și de Nicoleta Teodorovici, Consulul General al României în Dubai.

 

Luni, 17 decembrie a.c., ministrul Natalia-Elena Intotero a purtat discuții cu E.S. Zaki Nusseibeh, ministru de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Principalele teme abordate au fost comunitatea românească din Emiratele Arabe Unite, demersurile MRP în sprijinul românilor aflați peste hotare și posibilitatea de a dezvolta proiectele destinate conaționalilor din Dubai. Ministrul Natalia-Elena Intotero și E.S. Zaki Nusseibeh au evocat, de asemenea, evoluția înregistrată la nivelul relației româno-emirateze și oportunitățile rezultate din activitatea primei sesiuni a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, din aprilie 2018.

 

Agenda zilei a inclus și o întrevedere cu Alteța Sa Sheikh Nahayan bin Mubarak Al Nahayan, ministrul Toleranţei şi membru al Cabinetului E.A.U. În cadrul discuțiilor, ministrul Natalia-Elena Intotero a salutat sprijinul autorităților emirateze pentru o societate multiculturală și s-a referit la specificul comunității românești din E.A.U., o comunitate formată din persoane înalt calificate cu un rol important în dezvoltarea economică a Emiratelor Arabe Unite și în impulsionarea schimburilor economice, sociale, culturale în beneficiu reciproc. Demnitarul român a evocat, de asemenea, interesul Guvernului de la București de a sprijini eforturile comunităților românești în direcția păstrării identității, a coagulării mediului asociativ și a implicării în viața comunităților locale. La întrevedere a luat parte și președintele Parlamentului E.A.U.

 

În cadrul întâlnirilor, Natalia-Elena Intotero i-a invitat pe E.S. Zaki Nusseibeh și pe Alteța Sa Sheikh Nahayan bin Mubarak Al Nahayan în România, în martie 2019, la reuniunea la nivel ministerial pe care MRP o va organiza la București, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, în marja deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliul Uniunii Europene. Anul 2019 este important pentru Emiratele Arabe Unite, fiind declarat anul toleranței. În acest context, ministrul Natalia-Elena Intotero a propus organizarea unor evenimente culturale comune, subliniind că anul toleranței reprezintă o bună ocazie pentru a promova înțelegerea între popoare, coexistența pașnică, pacea, unitatea familiei și promovarea rădăcinilor istorice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.