Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minoră dispărută în râul Vedea din Teleorman, căutată cu scafandri

RTV.net
raul jiu

O fată de 13 ani este dispărută în râul Vedea, în apropiere de comuna Smârdioasa, fiind în desfăşurare misiuni de căutare, inclusiv cu scafandri, informează joi seara Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, informează agerpres.

''Astăzi, la ora 14,21, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 s-a anunţat dispariţia unei minore, de 13 ani, în râul Vedea, în apropiere de sat Şoimu, comuna Smârdioasa. Detaşamentul de Pompieri Zimicea s-a deplasat la faţa locului cu 1 ASAS (autospecială de stingere cu apă şi spumă, n.r.), încadrat cu 5 subofiţeri, 1 APIC (autospecială pentru prima intervenţie şi comandă, n.r.) şi 1 ambarcaţiune de salvare cu 2 subofiţeri'', precizează ISU Teleorman.

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au raportat că în acest eveniment a mai fost implicată o fată, tot de 13 ani, care a fost recuperată din râu de către cetăţeni.

''Totodată, s-a solicitat suplimentarea mijloacelor de intervenţie cu echipa de căutare-salvare din mediu acvatic (scafandrii) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria pentru căutarea persoanei dispărute. S-a făcut solicitare către ISU Giurgiu pentru sprijinirea cu doi scafandri, necesari formării echipajului de căutare-salvare'', informează reprezentanţii ISU Teleorman.

Conform sursei citate, în jurul orei 17,00, echipajul de scafandri a început scufundările, dar fata dispărută în râu nu a fost găsită.

În căutarea minorei sunt implicate forţe de la ISU Teleorman, ISU Giurgiu şi IPJ Teleorman.

''În acest moment, se intervine pe Râul Vedea (raza comunei Smârdioasa, sat Şoimu) pentru căutarea minorei, cu următoarele forţe şi mijloace: Detaşamentul Zimnicea - 1 ASAS, 1 APIC, o ambarcaţiune şi 7 subofiţeri; Detaşamentul Alexandria - o autospecială scafandri, 1 ambarcaţiune, 1 APIC, 1 ofiţer şi 5 subofiţeri; ISU Giurgiu - 1APIC, 2 subofiţeri; 1 echipaj SMURD; IPJ - 1 ofiţer, 3 subofiţeri'', precizează ISU Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.