Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minorii neînsoţiţi din Ucraina sunt în pericol să devină victime ale traficului de fiinţe, avertizează comisarul european pentru migraţie

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Copiii ucraineni care fug din ţară din cauza invaziei ruse sunt în pericol să devină victime ale traficului de fiinţe, a atras atenţia luni comisarul european pentru migraţie, Ylva Johansson, potrivit Reuters.

Într-o conferinţă de presă în Estonia, Ylva Johansson a spus că aproximativ jumătate dintre cei 3,3 milioane de ucraineni care şi-au părăsit ţara de la începutul invaziei sunt copii.

Ucraina are un număr mare de orfani şi de copii născuţi din mame surogat care nu au fost ridicaţi de părinţii lor. Acest lucru creşte riscul ca ei să fie răpiţi sau să devină victime ale adopţiilor forţate, a spus ea.

"Există un mare risc ca minorii vulnerabili să ajungă victime ale traficului de fiinţe umane", a declarat comisarul european, potrivit Agerpres.

Până acum, au existat puţini copii neînsoţiţi raportaţi la graniţele UE şi câteva relatări despre cazuri de trafic de persoane, a mai spus Ylva Johansson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.