Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minune legală - Cum a scăpat preotul Visarion Alexa de opt din cele nouă acuzații de hărțuire sexuală

visarion alexa

Preotul Visarion Alexa se poate considera extrem, extrem de norocos. Subiect al unui uriaș scandal în Biserica Ortodoxă Română, Visarion Alexa s-a curățat ca prin minune de multe din acuzațiile de hărțuire sexuală care i s-au adus. Numai că la mijloc nu e vorba de nicio minune, ci de legislația din România.

Acuzațiile au dispărut ca prin minune!

Pe scurt, pe numele preotului au fost depuse nu mai puțin de nouă plângeri în care era acuzat de hărțuire sexuală! Opt dintre acestea s-au clasat, asta pentru că termenul până la care putea fi făcută o reclamație la poliție se prescrisese. La fel s-a procedat și în cazul preotului Cristian Pomohaci, care a scăpat de acuzațiile de pedofilie strict pentru că acestea s-au prescris! Acum, Visarion Alexa mai e judecat numai pentru o acuzație de hărțuire sexuală.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală anul trecut, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Procurorii oferă mai multe detalii despre modul în care ar fi avut loc presupusul incident. Potrivit anchetorilor, Visarion Alexa ar fi agresat-o sexual pe femeia în vârstă de 37 ani după spovedire, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apără. „Se efectuează cercetări cu privire la fapta unei persoane care la data de 23.04.2022, în jurul orelor 16:00, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mana în zona vaginului şi a atins-o şi mangâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, fapta ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de Agresiune sexuală”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă judecătoria Sector 6.

Postul RTV a prezentat filmul incidentului, aşa cum apare acesta în dosar, pe baza declaraţiilor, conform unor surse judiciare. DISCUȚIA ȘOCANTĂ DUPĂ GESTURILE INTERZISE DIN TIMPUL SPOVEDANIEI

Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.