Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miracol în incendiul de la mănăstirea de maici Paltin: moaştele unui călugăr de la Muntele Athos au rămas intacte, deși incendiul a mistuit cufărul

Facebook
incendiu manastire

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara la Mănăstirea de maici Paltin din localitatea Petru Vodă (județul Neamţ). Este lăcaşul de cult unde părintele Iustin Pârvu a fost tratat în ultima perioadă din viaţă când era grav bolnav. Focul violent a izbucnit la acoperişul stăreţiei şi a fost sesizat de maicile care se aflau la slujbă. Au sunat la 112, iar până au ajuns pompierii, au încercat să stingă flăcările cu extinctoarele. În lupta cu focul ce risca să se extindă, pompierii au fost nevoiţi să aducă apă din pârâul din apropiere, întrucât în zonă nu există reţea de hidranţi.

Mansarda de 400 de metri pătrați și acoperișul de 500 de metri pătrați au ars în urma incendiului. Cărți și obiecte de cult, precum și mobilier din chilii dar și 3 tone de plante medicinale depozitate în saci s-au făcut scrum în incendiul de la Mănăstire.

Ca un miracol, spun credincioșii. moaştele unui călugăr de la Muntele Athos, de la Mănăstirea Vatopedu, au rămas intacte, deşi cufărul în care se aflau a ars complet, potrivit Observator.tv.

Focul a pornit din cauza unui coș de fum, a stabilit ISU.

Mănăstirea de maici Paltin face parte din anasamblul mănăstiresc Petru Vodă, acolo unde a trăit şi este înhumat arhimandritul Iustin Pârvu, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai Moldovei. De altfel, chiar în chilia arsă, părintele a fost îngrijit în ultimele zile din viaţă.

Vezi si: Iranul a arborat steagul roşu în orașul sfânt, pentru prima oară în istorie: Teheranul e gata de război / VIDEO .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.