Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MIRACOLUL care spulberă temerile vârstnicilor: o femeie de 103 ani s-a VIDENCAT de coronavirus

Facebook
coronavirus ambulanta

E miracol în Iran, unde o femeie de 103  s-a vindecat după ce a contractat noul tip de coronavirus, a anunţat agenţia oficială iraniană Irna, scrie Agerpres.

Citește și: VIDEO O româncă BLOCATĂ la graniță amenință românii: 'Voi o să muriți! Voi sunteți câini pentru noi! Handicapaților! Români proști'

Pacienta fusese spitalizată în oraşul Semnan, la circa 180 de kilometri est de Teheran, a precizat Irna în noaptea de marţi spre miercuri, fără a da numele acestei femei.

Aceasta a fost "autorizată să iasă din spital după ce s-a vindecat în totalitate", adaugă agenţia iraniană, citându-l pe directorul centrului spitalicesc universitar din oraş.

Potrivit agenţiei, acesta este al doilea pacient foarte în vârstă care a contractat COVID-19 şi care s-a vindecat în Iran.

Irna mai citează cazul unui bărbat din Kerman, în sud-estul ţării, care a supravieţuit acestei pneumonii virale la vârsta de 91 de ani. Acesta s-ar fi vindecat luni, după ce fusese bolnav timp de trei zile şi în pofida faptului că suferea deja de probleme de hipertensiune şi astm.

Agenţia de presă iraniană nu precizează tratamentul administrat celor doi pacienţi.

În afara Chinei, ţara unde au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri la sfârşitul lui 2019, Iranul este una dintre ţările cele mai afectate de epidemia mondială de COVID-19.

Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, pandemia, care a lovit toate cele 31 de provincii ale Iranului, a făcut până acum mai mult de 1.000 de morţi dintr-un total de 16.000 de contaminări confirmate.

La 9 martie, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că dintre cele circa 80.000 de cazuri de îmbolnăviri raportate la acea dată în China, "mai mult de 70%" s-au vindecat.

Însă, potrivit unui raport al OMS realizat în parteneriat cu autorităţile chineze, rata de mortalitate atinge 21,9% pentru bolnavii de COVID-19 mai în vârstă de 80 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.