Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miracolul Iohannis

Să fie de la faptul că suntem în luna octombrie, una extrem de importantă pentru creștinii ortodocși, când au loc două din cele mai mari pelerinaje de la noi, cel de Sfânta Parascheva și cel de Sfântul Dumitru? Să fie oare de la faptul că toamna este anotimpul campaniei electorale și omul se simte bine în astfel de momente? Să fie pur și simplu o schimbare atât de așteptată de susținătorii săi?

Nu putem știi cu exactitate, dar este clar că de ceva timp avem de-a face cu un altfel de Klaus Iohannis. Criticat de toți pentru aproape permanenta sa absență din spațiul public, din dezbaterile majore ale societății românești, președintele este acum, dacă ne putem folosi de un termen din ciclism, sportul său preferat, într-o etapă de sprint incredibil, ce îl detașează clar de restul plutonului.

Iohannis dă temele zilei.

Aproape că vă vine să vă frecați la ochi, nu? Omul despre care până acum auzeam doar când pleca coloana oficială din București spre munte sau Sibiu, a oferit în această perioadă știrile zilei: poziționarea față de cazul Codruța Kovesi, anunțul că nu va nominaliza un premier condamnat în justiției, solicitarea către Cioloș de a se alipi de un partid politic pentru a putea rămâne premier și după alegerile din decembrie, toate acestea au avut efecte de tsunami în politica de la noi.

Iată că și astăzi oferă din nou breaking news-ul zilei, vorbind despre o întâlnire secretă care va schimba jocurile în perioada următoare, dar și despre faptul că a cerut iarăși urgentarea finalizării dosarelor Revoluției și Mineriadelor. Voi vă imaginați efectul unei, fie ea și prime condamnări a lui Iliescu?

Iohannis comunică. Și o face bine

Da, chiar face o comunicare bună. Nu știu dacă este doar meritul intrării Mădălinei Pușcalău în echipa sa, dar președintele Iohannis are verb, are declarații bune, e relaxat, își permite chiar să facă surprize jurnaliștilor venind el direct la ei să le comunice câte ceva. Nici măcar în cele mai bune zile de campanie nu a fost așa. Iar schimbarea aceasta se resimte și la nivelul opiniei publice. Iohannis redevine omul simpatic, pe care românii l-u considerat o salvare. Asta este o veste bună și pentru PNL, partid dependent de imaginea lui Iohannis.

Riscurile lui Iohannis

Toate bune și frumoase până acum. Dar există și niște riscuri majore. Toată această efervescență din declarații l-ar putea aduce pe Iohannis în momentul unor gafe care să îl pună sub lupa, chiar dacă nu discutată public, extrem de dorită în secret, a unei suspendări. PSD și aliații săi nu vor rata ocazia, dacă va exista un derapaj de comunicare sau acțiune din partea Președintelui, de a-l pune în această situație. Miza alegerilor din decembrie este una incredibilă. Mai ales pentru ei. Mai ales pentru libertatea lor.

Cert este că scena politică românească s-a animat incredibil odată cu această metamorfoză a lui Iohannis și ne așteaptă vremuri extrem de interesante.

Popcorn să fie !

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.