Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul conflict major PSD-PNL în Guvernul Ciolacu: Mircea Abrudean, verificat de cel puțin patru ori de serviciile secrete (surse)

Servus Cluj
Mircea Abrudean

Premierul Marcel Ciolacu și-ar argumenta refuzul de a-l numi pe liberalul Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului prin existența unui presupus aviz negativ din partea serviciilor de informații. Situația este una stranie, având în vedere că Abrudean a deținut funcții în care a lucrat direct cu SRI și SIE, deținând certificat ORNISS cu cel mai înalt nivel de acces la informații clasificate.

Liberalul Mircea Abrudean a fost verificat de servicii de cel puțin patru ori în patru posturi ocupate până în prezent, transmit sursele noastre. De asemenea, liberalul deține certificat ORNISS, cu cel mai înalt nivel de acces la informații clasificate, inclusiv NATO sau UE, precizează sursele noastre.

Funcțiile în care a fost verificat Mircea Abrudean:

  • prefect al județului Cluj (2019-2021);
  • secretar general adjunct al Guvernului (02.2021 – 12.2021);
  • șef al cancelariei premierului Nicolae Ciucă (12.2021-prezent);
  • de asemenea, Abrudean a deținut funcția de președinte al Comisiei de Examinare a Investițiilor Străine Directe (CEISD), care autorizează / respinge investițiile străine din punct de vedere al impactului la adresa securității naționale: important de precizat este că aici se lucrează direct cu SRI și SIE, în care sunt implicați reprezentanți din cele două servicii.

Context

Premierul Marcel Ciolacu își argumentează refuzul de a-l numi pe liberalul Mircea Abrudean în funcția de Secretar General al Guvernului prin faptul că aceasta nu a primit un aviz pozitiv din partea serviciilor secrete, afirmă surse politice (continuare aici). Ciolacu nu este obligat să țină cont de avizul de la serviciile secrete în momentul numirii unui demnitar, dar în cazul lui Abrudean liderul PSD a ales totuși să respingă propunerea PNL în baza informațiilor de la structurile de forță. Premierul ar fi propus liberalilor să-l numească pe Abrudean secretar general adjunct și aceștia să vină cu o nouă nominalizare pentru SGG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.