Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Badea, acuzatii grave la sefa ICCJ. E intr-un conflict de interese major!

badea mircea

Jurnalistul Mircea Badea considera ca sefa ICCJ Livia Stanciu se afla intr-un conflict de interese major dupa ce marti a participat la sedinta Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor unde s-a exprimat impotriva proiectului de lege privind raspunderea patrimoniala a magistratilor, punct de vedere care a contribuit la respingerea proiectului in Comisie. Badea arata ca Livia Stanciu ar fi fost direct interesata de respinerea acestei legi.

"Eu cred ca doamna Livia Stanciu se afla intr-un conflict de interese major. In cazul Rarinca, daca doamna Rarinca alege sa se adreseze la CEDO cu siguranta statul roman va fi condamnat. Cu siguranta CEDO va stabili ca statul roman sa o despagubeasca pe doamna Rarinca pentru cele 191 de zile nevinovata in inchisoare. Si atunci daca ar exista legea raspunderii magistratilor, statul roman, tot in instanta, (...) i-ar face sa dea bani pe procurorii si judecatorii care au tinut-o nevinovata 191 de zile in puscarie.

Doamna Stanciu vorbeste in calitate oficiala impotriva acestei initiative avand un interes concret sa ii scape de raspunderea patrimoniala pe cei care au considerat in mod eronat ca dansa are dreptate in plangerea aia penala. Asta este conflict de interese", a spus Mircea Badea la Antena 3.

"E un caz care se mulează perfect pe ideea de conflict de interese şi aş vrea să văd cum acţionează instituţiile statului de drept în acest caz", a mai spus Mircea Badea.

El a explicat ca o lege a raspunderii patrimoniale a magistratilor ar trebui sa existe asa cum exista cea a mal-praxisului la medici.

"Nu numai un doctor poate sa iti distruga viata. Si un magistrat poate sa iti distruga viata", a spus Mircea Badea.

Proiectul lege respins de Comisia Juridica instituia obligatia statului de a actiona in intanta magistratii responsabili de o eroare judiciara din rea credinta sau grava neglijenta, dupa ce aceasta eroare a fost constatata de CEDO si a aobligat statul la despagubiri. Statul ar fi urmat sa isi recupereze prejudiciul de la magistratii responsabili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.