Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Băsescu e la un pas de ELIBERARE: Cererea se judecă vineri

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a depus o cerere de liberare condiţionată, care va fi judecată vineri, 13 octombrie, la Tribunalul din Medgidia. Decizia nu va fi una finală şi poate fi atacată de Judecătoria Constanţa.

Citește și: S-a mai stins o actriţă dragă românilor! Dumnezeu s-o ierte!

Condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, Mircea Băsescu putea fi propus pentru liberare condiţionată de către Comisia de eliberări din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, după cum notează news.ro.

Citește și: Gest disperat făcut de actrița Aimee Iacobescu bolnavă de cancer/ VIDEO

Avocatul acestuia a declarat că din cele 48 de luni de pedeapsă, clientul său va executa doar 16, având în vedere că vârsta acestuia depăşeşte 60 de ani. Potrivit apărătorului, din cele 16 luni rămase, se vor scădea perioada arestului preventiv, adică 12 luni şi 12 zile, şi zilele câştigate în urma muncii prestate în spatele gratiilor.

Citește și: Așa ceva? Un sfert dintre bărbații trecuți de 85 de ani spun că au făcut sex în ultimele 12 luni: Femeile, doar 10% dintre ele

Astfel, ar mai rămâne de executat numai trei luni şi 20 de zile, mai spune avocatul.

Citește și: O firmă de mașini care îl are ca imagine pe Lionel Messi a trebuit să schimbe numele unui model / VIDEO

Fratele fostului preşedinte a fost condamnat definitiv în luna iunie a acestui an, de Curtea de Apel Cosntanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

În aceeaşi speţă, Marian Căpăţănă, a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Pe tot parcursul procesului Mircea Băsescu a susţinut că este nevinovat şi nu a recunoscut faptele pentru care a fost judecat.

Citește și: Angela Merkel, întâmpinată cu huiduieli şi fluierături la Dresda. 'Trădătorilor, PLECAŢI!'- VIDEO

Conform rechizitoriului formulat de procurorii DNA, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la denunţătorul Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel (tatăl lui Florin Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Faptele în cauză s-au petrecut în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.