Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Basescu ramâne în arest preventiv

mircea Basescu

Magistratii Tribunalului Constanta au respins, joi, cererea lui Mircea Basescu de înlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu, fratele sefului statului ramânând în continuare în spatele gratiilor.

Aceeasi hotarâre a fost luata de judecatori si referitor la solicitarea lui Marian Capatâna de a fi arestat la domiciliu.
Deciziile magistratilor constanteni pot fi atacate în 48 de ore de la pronuntare la Curtea de Apel.
Pe 14 noiembrie, Tribunalul Constanta a judecat primul termen în procesul în care fratele sefului statului, Mircea Basescu, si Marian Capatâna au fost trimisi în judecata pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la trafic de influenta.
Mircea Basescu a fost trimis în judecata în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatâna pentru complicitate la trafic de influenta. Cei doi au fost arestati preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucuresti, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice mai multe înregistrari în care fratele presedintelui recunostea ca a primit bani.
Potrivit DNA, la începutul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Capatâna, în schimbul promisiunii acestuia ca va interveni pe lânga magistratii învestiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savârsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente în respectiva cauza.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.