DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mircea Cărtărescu e IRONIC cu Olivia Steer: Trebuie privită cu tristețe

mircea cartarescu

Olivia Steer a creat isterie cu noua sa teorie anti-vaccin. Politica sa din ultima perioadă i-a atras o mulțime de critici, iar cea mai nouă îi aparține lui Mircea Cărtărescu.

Scriitorul scrie pe Facebook că "Olivia Steer e o victimă, aproape o martiră" şi că trebuie "să-i dorim să iasă, dacă va putea vreodată, de sub fascinaţia nefastă care-o schimbă, dintr-o femeie plină de calităţi, într-o panoramă-a deşertăciunilor".

Citește și: Victor Ponta îl taxează pe Traian Băsescu: 'A crezut naiv că va avea altă soartă, jeluiește degeaba'

Fosta prezentatoare Olivia Steer a susţinut că şi-ar vaccina copiii, dacă vaccinurile ar fi sigure şi nu pline de substanţe chimice. Scriitorul Mircea Cărtărescu a comentat cazul Olivia Steer, pe pagina sa de Facebook.

"Mă gândesc cu teribilă tristeţe la Olivia Steer (pe care n-o cunosc personal). Cred că, dincolo de orice, e o femeie curajoasă. Dacă ar avea dreptate, ar fi o figură tragică asemenea lui Giordano Bruno. Căci nu mă-ndoiesc că s-ar lăsa arsă pe rug pentru ideile ei. Puţini ar fi capabili să suporte uriaşul blam public pe care-l suportă ea de ani de zile, de când susţine unele dintre cele mai nepopulare idei cu putinţă cu un zel de posesor al adevărului pur. Lupta totală şi fără compromis pentru propriul tău adevăr se numeşte eroism când serveşte tuturor şi fanatism când răneşte pe toată lumea. Cred că Olivia Steer a avut ghinionul să întâlnească, în setea ei de adevăr, o cauză nedemnă de o fiinţă ca ea. Nu cred că oameni ca ea trebuie blamaţi, ci priviţi cu tristeţe, asemenea celor ce cad victimă sectelor religioase, fanatismelor politice, teoriilor conspiraţiilor. Olivia Steer e o victimă, aproape o martiră. Nu cred că lucrul cel mai bun e să o zdrobim cu ură (ca orice martir, ea se va bucura de asta), ci să-i dorim să iasă, dacă va putea vreodată, de sub fascinaţia nefastă care-o schimbă, dintr-o femeie plină de calităţi, într-o panoramă-a deşertăciunilor, spune Mircea Cărtărescu. "Cât despre răul pe care-l face în dorinţa ei de-a ne deschide ochii, el e real, din păcate. Dacă susţii că americanii n-au pus piciorul pe lună, nu se-ntâmplă nimic. Dacă crezi că Elvis trăieşte, poţi face oricâţi prozeliţi vrei fără nicio problemă. Dar dacă spui că vaccinurile sunt nocive, oamenii care te cred îşi condamnă copiii la boli şi la moarte", a subliniat scriitorul, pe pagina personală de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.