Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Dușa îi încurajează pe studenții militari să ajungă ofițeri buni

mircea dusa

Secretarul de stat Mircea Duşa, şeful Departamentului pentru politica de apărare şi planificare, i-a îndemnat, luni, pe cei 751 de studenţi ai Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" de la Sibiu să ajungă ofiţeri foarte bine pregătiţi, care să poată să ocupe posturile alocate României din structurile de comandă NATO. 

"România ca ţară NATO a demonstrat în ultima perioadă că este un aliat serios şi un actor regional responsabil, care contribuie eficient la menţinerea securităţii şi stabilităţii în zonă, marcată de numeroase riscuri şi provocări. (...) De asemenea, suntem un actor de seamă în lupta împotriva terorismului. Pentru respectarea acestor angajamente şi mai ales pentru a menţine standardele, avem nevoie de militari şi ofiţeri foarte bine pregătiţi. Avem în vedere în acest moment încadrarea de personal competent a tuturor posturilor alocate României, din cadrul structurilor de comandă NATO. (...) Vă spun aceste lucruri pentru că vreau să fiţi conştienţi de oportunitatea pe care o aveţi", a spus Mircea Duşa, la deschiderea anului universitar militar la Sibiu, informează agerpres.ro.

Potrivit lui Mircea Duşa, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, singura de acest fel din ţară, este "una dintre cele mai apreciate instituţii de învăţământ militar superior". 

La academia militară de la Sibiu învaţă 751 de studenţi, din care 136 de fete şi 615 băieţi. În anul I sunt 242 studenţi, din care 44 de fete şi 198 de băieţi. Aici sunt şcolarizaţi studenţi pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Informaţii Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.