DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mircea Fechet, ministrul Mediului: 'Consiliul Judeţean Bacău şi-a bătut joc de salariaţii DGASPC'

news.ro
Mircea Fechet

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet (PNL Bacău), declară, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, că "risipa de fonduri de la DGASPC Bacău se vede din nou în imposibilitatea plăţii salariilor angajaţilor", amintind că în şedinţa Executivului de vineri a fost adoptată o Hotărâre prin care DGASPC Bacău va primi aproape 9 milioane de lei pentru plata sumelor restante din luna octombrie.

"Consiliul Judeţean şi-a bătut joc de salariaţii DGASPC (...) Acei oameni şi familiile lor, care suferă acum, nu sunt vinovaţi de administrarea defectuoasă a fondurilor de către oamenii din PSD care au fost şi sunt la conducere", afirmă ministrul Fechet, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Restricții de 1 decembrie! Măsurile pe care trebuie să le respecte cei care vor merge la munte

El subliniază că reprezentanţi ai PSD au avut în subordine de ani de zile DGASPC Bacău.

"Am fi crezut că după povestea PSD-Dragnea-DGASPC, oamenii se vor gândi de două ori la cheltuirea banului public, dar se pare că nu. Tot ceea ce a făcut preşedintele Consiliului Judeţean pentru angajaţii de acolo a fost să se lamenteze şi să arunce vina în curtea altora, de parcă nu PSD are în subordine de ani de zile Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului", transmite Fechet.

În opinia sa, "instituţiile conduse de PSD au cheltuit în scopuri electorale banii pe care îi aveau pentru salarii".

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, acordarea unei sume din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru personalul implicat în activităţile de asistenţă socială şi de protecţie a copilului aflate în subordinea Consiliilor Judeţene, a afirmat sâmbătă şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

El a explicat că, prin acest proiect de act normativ, se asigură Consiliilor Judeţene sumele necesare pentru plata cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţia copilului pentru luna octombrie 2020.

"Este o situaţie dificilă în care, în prezent, aceste instituţii - Direcţiile Generale de Asistenţă Social şi Protecţia Copilului - îşi desfăşoară activitatea, ca urmare a modului în care bugetele Consiliilor Judeţene au fost executate în cursul acestui an", a spus el.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

În acest sens, Dancă a vorbit de consilii judeţene care ar fi "desfăşurat acţiuni cu caracter mai degrabă electoral şi au risipit practic banii pentru plata salariilor celor implicaţi în asistenţa socială şi protecţia copilului". El a mai adăugat că Guvernul a acordat o compensare, o acoperire a cheltuielilor legate de asistenţa socială şi protecţia copilului în cuantum de 60%, iar autorităţile locale, consiliile judeţene aveau responsabilitatea acoperirii diferenţei de 40%.

Avocatul Poporului le-a recomandat săptămâna aceasta directorilor DGASPC Bacău şi Neamţ să continue demersurile pentru alocarea de către CJ a fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale ale personalului celor două instituţii pentru perioada rămasă din anul în curs şi să ia toate măsurile necesare pentru plata cu prioritate a restanţelor referitoare la contribuţiile aferente salariilor pentru august şi septembrie, respectiv pentru septembrie şi octombrie la Neamţ. Avocatul Poporului s-a sesizat după apariţia în presă a unor articole.

Angajaţi ai DGASPC Bacău au început încă din luna octombrie o serie de acţiuni de protest faţă de întârzierea plăţii drepturilor salariale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.