Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană ar urma să întreprindă o vizită la Chișinău: Moldova e partener comun al NATO și UE

Inquam Photos / Octav Ganea
Mircea Geoană

Secretarul general-adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar urma să întreprindă o vizită la Chișinău. Anunțul l-a făcut chiar el în cadrul unei emisiuni de la DIGI 24. Acesta a notat că aliații NATO sunt pregătiți să ajute Republica Moldova în demersurile sale de a primi sisteme de apărare aeriană, conform deschide.md.

”Și R. Moldova e într-o situație de presiune foarte mare, au nevoie de sprjinul nostru, și al UE, și al NATO. România face un lucru impecabil în a sprijini R. Moldova. Probabil voi merge la Chișinău, R. Moldova e partener comun al NATO și UE, cred că împreună putem oferi multe lucruri interesante. Maia Sandu a făcut apeluri repetate pentru sisteme de apărare. Sunt semnale că aliați NATO și membri UE sunt sensibili la a ajuta Moldova. Persepectiva europeană a ei trebuie să fie sprijinită cu foarte multă intensitate” a notat Geoană.

Potrivit oficialului NATO, Rusia nu are în prezent capacitatea militară să facă un coridor terestru prin Odesa până la Transnistria. Geoană consideră că R. Moldova are acum o șansă reală să evadeze din ”această geografie dificilă” și să se alăture Europei civilizate.

Referindu-se la statutul de neutralitate al R. Moldova, el a notat că asta nu înseamnă că trebuie să fie pasivă și și-a exprimat siguranța că acțiunile Rusiei vor crea consecințe atât în Georgia, cât și în R. Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.