Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană, după anunţul lui Joe Biden: Cu cât ajutăm mai mult Ucraina acum, cu atât mai repede vine pacea

mircea geoana

Mircea Geoană, după anunţul lui Joe Biden: Cu cât ajutăm mai mult Ucraina acum, cu atât mai repede vine pacea

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că anunţul preşedintelui Joe Biden care susţine planul de instruire a piloţilor ucraineni pe avioane de luptă F-16, este foarte important, deoarece este nevoie ca Ucraina să fie ajutată cu tot ce are nevoie, anunță news.ro.

”Este foarte important ca Ucraina să izbutească în acest război, pentru că este un răboi de independenţă”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Mircea Geoană, întrebat despre anunţul lui Biden referitor la intruirea piloţilor ucraineni.

”Cu cât ajutăm mai mult Ucraina acum, cu atât mai repede vine pacea”, a adăugat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO susţine că Ucraina trebuie susţinută cu tot ce are nevoie

Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a informat vineri pe liderii G7 că Washingtonul susţine un efort comun al aliaţilor de a antrena piloţi ucraineni pe avioane de luptă F-16, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei, ceea ce reprezintă o poziţie-cheie în condiţiile în care Kievul încearcă să-şi sporească puterea aeriană împotriva forţelor ruse care au invadat ţara, relatează Reuters.

Următoarele luni vor fi determinanante în războiul din Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că următoarele luni vor fi determinanante în războiul din Ucraina, iar interesul Alianţei şi al tuturor este ca acest conflict să se încheia în condiţii acceptabile pentru ucraineni.

”Sunt luni foarte importante în faţa noastră şi nu vorbesc de o lună – două, cred că următoarele şase luni, poate acest an, poate primăvara anului viitor cred că vor fi, dacă nu decisive, dar determinante pentru dinamica acestui război şi pentru, repet, interesul nostru, cred că al tuturor, este de a vedea acest război terminându-se cât mai rapid cu putinţă, în condiţii acceptabile pentru ucrainieni”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Mircea Geoană.

Acesta apreciază că ”următoarea perioadă este foarte, foarte importantă”.

”Vorbim despre Ucraina, trebuie să fim cu ochii pe un palier mult mai mare. Ne interesează foarte mult Republica Moldova, este o ţară care are nevoie de sprijin acum şi inclusiv la Washington şi inclusiv la Bruxelles”, a mai afirmat Geoană.

Potrivit acestuia, ”cărţile se reaşează în Europa”.

”Cred că, dincolo de Ucraina, care este o piesă grea şi importantă pe tabla de şah, este foarte important pentru voi, ca Alianţă, pentru noi, ca români, să fim siguri că şi Republica Moldova vine către Europa şi Georgia vine către Europa, cabluri submarine de gaze, de de curent continuu, de fibră optică”, a mai afirmat secretarul general adjunct al NATO.

A vorbit și despre contraofensiva Ucrainei

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, vineri seară, că se văd semne de pregătire a contraofensivei Ucrainei, dar că Alianţa are încredere în capabilităţile militare ale ţării care va ştii când şi unde să o pornească.

Mircea Geoană a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă se văd semnele contraofensivei pregătite de Ucraina şi a afirmat: ”Este discutată, posibilă şi avem întreaga încredere în conducerea militară şi politica Ucrainei, să decidă unde şi când o pornesc. Se văd semne de pregătire, le ştim, nu le putem comenta pe toate public, dar este clar că se pregătesc şi suntem convinşi că vor avea capabilitatea militară să îşi recupereze teritoriul luat samavolnic de Federaţia Rusă”.

Secretarul general adjunct al NATO afirmă că ”este clar că Rusia are un joc de anduranţă, de rezilienţă”.

”Astăzi, eu văd o unitate aproape fără fisură în Occident. Uitaţi-vă la discuţia despre antrenamentul piloţilor, discuţiile despre sprijinul pentru Ucraina, pentru Moldova, pentru ceilalţi. Deci, eu aş spune că din punct de vedere politic, Occidentul este unit, Partenerii noştri democratici din restul lumii sunt şi ei în acest efort”, a adăugat Geoană.

Acesta crede, însă, că ţările trebuie să comunice în permanenţă şi cu propiii cetăţeni, pentru ca aceştia să înţeleagă ajutorul oferit Ucrainei, în ciuda unor neajunsuri temporare, cum ar fi preţurile la energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.