Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană intervine în greva din educație: 'O singură certitudine există în istoria umanității: țările care au avut o educație bună au supraviețuit'

mircea geoana

Mircea Geoană intervine în greva din educație: 'O singură certitudine există în istoria umanității: țările care au avut o educație bună au supraviețuit'

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că „problema de fond în ceea ce privește sistemul de educație din România este să le dăm tinerilor deprinderi profesionale pentru meseriile viitorului, care sunt deja astăzi aici”.

El a acordat sâmbătă, 10 iunie 2023, un interviu publicației DC News, în care a vorbit despre situația actuală din domeniul educației.

„Eu sunt foarte, foarte preocupat de locurile de muncă pentru tinerii noștri în anii care vin, pentru că meseriile trecutului sunt ușor, ușor, dacă nu înlocuite, modificate de aceste noi tehnologii și avem nevoie să investim în educația acestor tineri.

Conduc inovarea și tehnologia la NATO și văd în fiecare secundă cum noile tehnologii ne schimbă modul de viață.

Viitorul îți poate furniza multe neprevăzute. O singură certitudine există în istoria umanității: țările care au avut o educație bună au supraviețuit. Țările care au avut educație bună, au prosperat. Țările care au avut o educație bună, au avut și securitatea națională de calitate”, a spus Mircea Geoană.

El a subliniat că „există o transformare a modului în care meseriile, educația, profesiunile, societatea sunt impactate de noile tehnologii, cum n-am avut niciodată în istoria umanității.”

În legătură cu greva profesorilor, Mircea Geoană și-a exprimat speranța ca problema „să fie rezolvată cât mai rapid, prin dialog și printr-o atitudine constructivă, deoarece copiii trebuie să își dea examenele”.

„Eu sper din inimă să fie găsite resursele politice, de negociere și financiare pentru a putea să se depășească aceste momente. Nu este o problemă legată de salarii, pentru că s-a făcut un efort și pentru medici acum câțiva ani de zile. Probabil la un moment dat se vor găsi resurse pentru mai multe elemente care să încurajeze profesia nobilă de dascăl”, a adăugat Mircea Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.