Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană intervine în scandalul momentului: 'Ne aflăm într-un moment critic. România și SUA au obligația de a tempera tonul'

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea geoana

Mircea Geoană, fost ministru de Externe și fost lider PSD, reacționează faţă de comunicatul dat publicităţii marţi de Liviu Dragnea, împreună cu preşedintele Senatului, ca replică la poziţia exprimată de Departamentul de Stat al SUA privind Legile Justiţiei. Acesta spune, într-o postare pe Facebook, că România se află „într-un moment critic” al acestei relații cu SUA, iar „ambele părți au obligația de a tempera tonul”.

Victor Ponta, atac la adresa Olguței Vasilescu și Codrin Ștefănescu: 'Hai, peremistii lui Dragnea săriți și pe Renate Weber'

„După focul încrucișat al declarațiilor între Departamentul de Stat al SUA și conducerea Parlamentului român pe tema crucială a justiției, Secretarul de Stat american a vorbit ieri despre SUA și Europa și întărirea alianțelor Vestului și, tangențial, despre România lui 2%.

Am evitat să comentez furtuna diplomatică ce a răbufnit între Washington și București pentru că știu cât de ușor se pot duce pe apa sâmbetei 20 de ani de muncă pentru Parteneriatul Strategic și alianța noastră cu America. 
Alianța cu America și Europa este bazată pe interese și valori comune. Nici o tranzacție de echipamente militare sau investiții strategice americane nu vor putea compensa lipsa de încredere în temeinicia fundației noastre ca democrație, demnitate umană, stat de drept și control reciproc între puterile statului. 
Ne aflăm într-un moment critic al acestei relații, iar ambele părți au obligația de a tempera tonul și de a găsi calea de a ieși dintr-o situație din care cu toții vom avea doar de pierdut.”, este reacția lui Mircea Geoană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.