Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană trage semnalul de alarmă: Putin ar putea lua decizii ad-hoc. Neputința este un factor de risc

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea geoana

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că există o discrepanță majoră între dorințele lui Vladimir Putin și realitatea de pe frontul din Ucraina. Geoană trage un semnal de alarmă și arată că Vladimir Putin ar putea lua decizii ad-hoc din cauza faptului că nu își poate atinge obiectivele militare și ar putea apela la arme extrem de puternice.

„M-am întâlnit cu doamna Haines și avem analize foarte similare. Există o discrepanță semnificativă între nivelul ambiției politice a președintelui Putin - noi nu credem că și-a abandonat planul inițial de a ocupa Ucraina sau măcar de a decapita regimul de la Kiev. Nu a reușit să facă asta, așa că are ambiții politice la un nivel ridicat, în timp ce capabilitățile militare, trupele pe care le are la sol, înfrângerea suferită la Kiev, faptul că are probleme cu moralul trupelor, prin toate acestea vedem o discrepanță între ambițiile politice și capabilități”, a spus Geoană într-un interviu la CNN.

„Haines are dreptate, deoarece când există astfel de discrepanțe, riscul unor decizii luate ad-hoc, care nu iau în considerare reacțiile de pe teren – rezistența îndârjită a ucrainenilor, sprijinul pe care îl primesc din partea țărilor aliate – ar putea genera un oarecare factor de risc”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.